Tο δημοσιογραφικό ήθος της Πόπης Τσαπανίδου στην προσβολή του καλεσμένου της

Tο δημοσιογραφικό ήθος της Πόπης Τσαπανίδου στην προσβολή του καλεσμένου της

Αυτή την συνέντευξη θα την θυμάται για μια ζωή η έμπειρη δημοσιογράφος. Ο καλεσμένος της που προερχόταν από την πολιτιστική προίκα της Ελλάδος της επιτέθηκε φραστικά και την πρόσβαλε στη σχεδόν δεκάλεπτη συζήτησή τους. Παρόλα αυτά η Πόπη Τσαπανίδου ήταν ευγενής και πολύ ετοιμόλογη.

Ήταν η πιο ανατρεπτική συνέντευξη που έχουμε δει και το τονίσαμε παραπάνω. Πολλοί συνάδελφοι δε θα ήθελαν να είναι στη θέση της δημοσιογράφου το πρωί, της Τετάρτης κατά τη διάρκεια του link της Πόπης Τσαπανίδου με τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο. Ο κ. Χριστιανόπουλος, με την πρώτη καλημέρα άρχισε να επιτίθεται στην παρουσιάστρια, τακτική που ακολούθησε όση ώρα παρέμεινε στο τηλεοπτικό παράθυρο.

Η Πόπη Τσαπανίδου άκουσε τα εξ αμάξης και αντιδρούσε στις λεκτικές προσβολές, άλλες φορές γελώντας και άλλες φορές με αμηχανία."Γιατί θέλετε να τα ξέρετε όλα; Να μάθετε να μη ρωτάτε! Όλα αυτά τα έχω γράψει εδώ και 30 χρόνια και έρχεστε εσείς και δεν ξέρετε τίποτε! Ούτε ακούσατε, ούτε διαβάσατε! Εγώ είμαι συνεπής, εσείς δεν είστε ενήμερη!", είπε ο ποιητής και όταν η δημοσιογράφος ζήτησε το λόγο για την επίθεση, η έκβαση της κουβέντας ήταν ακόμη χειρότερη.

"Δεν ξέρω καν τη φάτσα σας. Τι να επιτεθώ. Το θέμα είναι ότι δεν είστε καλά ενημερωμένη για το πόσο μυστήρια περίπτωση είμαι, ας πω στριμμένος. Έχω εκνευρισμό με τους συναδέλφους σας που μου έχουν πρήξει το συκώτι, εδώ και τρεις μέρες! Δεν σας θυμάμαι! Σας μιλώ όχι για την αξία σας, αλλά γιατί με ακούν κάποιοι, το καταλάβατε; Με πολύ ζόρι σας ανέχομαι αυτή τη στιγμή και για λόγους ευγενείας δεν σας έδιωξα"! Καθ’όλη την διάρκεια η συμπαθής συνάδελφος προσπαθούσε με χαμόγελο παγωμένο να προσπερνάει όλα αυτά που άκουγε και δεν είχε ξανασυναντήσει στην σχεδόν εικοσαετή καριέρα της.