Ο Γιάννης Πάριος στο Μέγαρο Μουσικής ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Ο Γιάννης Πάριος στο Μέγαρο Μουσικής ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Ο τραγουδιστής του έρωτα επιστρέφει με κάποιες εμφανίσεις που θα μας ταξιδέψουν. Το Μέγαρο Μουσικής ανοίγει τις πόρτες του και εκεί θα τραγουδήσουμε παρέα με τον μεγάλο καλλιτέχνη που πάντα με τις μελωδίες του ταξιδεύουμε στην αγάπη.

Ο Γιάννης Πάριος, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από το ξεκίνημα της καριέρας του, κατοχυρώθηκε στη συνείδηση όλων μας ως εκφραστής της αγάπης και του έρωτα. Η φωνή αλλά και η ψυχή του συνηγόρησαν και τον οδήγησαν στα μονοπάτια του ανθρώπινου αυτού υπέρτατου συναισθήματος.

Φέτος συμπληρώνοντας ακριβώς 40 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας και εν μέσω μιας πρωτοφανούς κακής συγκυρίας για τη χώρα θέλησε να μας οδηγήσει στην όαση της μουσικής και να μας θυμίσει όλα αυτά που τόσα χρόνια το «Ερωτικό τραγούδι» μας προσφέρει. Όχι σαν μία παρένθεση στη κρίση, αλλά σαν μία θετική προτροπή προς την αλήθεια… Γιατί τι άλλο σημαντικότερο υπάρχει στη διάρκεια μιας ζωής από την ανθρώπινη σχέση, τη συντροφικότητα την αγάπη, τον έρωτα.

Τραγούδια που λάτρεψε από παιδί, αφού είχε την τύχη να γεννηθεί σε μια καλλίφωνη οικογένεια λουσμένη στο φως του Αιγαίου, τραγούδια σπουδαίων δημιουργών περασμένων δεκαετιών, όπως των Χ. Χαιρόπουλου, Αττίκ, Κ. Γιαννίδη, Σουγιούλ αλλά και τραγούδια αγαπημένα της δικής του γενιάς, που συγκίνησαν και πέρασαν στα χείλη και τις καρδιές μας.

Επί σκηνής μαζί του η 60μελής ορχήστρα ποικίλης μουσικής της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, 12μελής λαϊκή ορχήστρα και η μεγάλη χορωδία του Κυριάκου Τσολάκη. Τη σκηνοθεσία και τους φωτισμούς της παράστασης επιμελήθηκε η Ελευθερία Ντεκώ.