Ο Gerard Butler στην αποτοξίνωση

Ο Gerard Butler στην αποτοξίνωση

Ο διάσημος ηθοποιός αναγκάστηκε να οδηγηθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης εξαιτίας κατάχρησης παυσίπονων.

article-2105788-0C725CD400000578-147_468x312

Όταν μαθαίνεις πως ένας εξαιρετικά συμπαθής σου ηθοποιός οδηγείται εσπευσμένα σε κέντρο αποτοξίνωσης για να αντιμετωπίσει το όποιο πρόβλημα εξάρτισης έχει, δεν μπορείς παρά να νιώσεις άσχημα. Στην περίπτωση του Gerard Butler, η έκπληξη προηγήθηκε της στεναχώριας μας, καθώς ο αγαπημένος μας Σκωτσέζος ηθοποιός δεν είχε αφήσει ποτέ να φανεί πως αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα –τουλάχιστον όχι τόσο σοβαρό.

Σήμερα, όμως, έγινε γνωστό από έγκυρα site της Αμερικής πως ο Butler βρίσκεται ήδη εδώ και τρεις εβδομάδες στην Κλινική Αποτοξίνωσης Betty Ford, στην οποία και πήγε μόνος του αφού συνειδητοποίησε πως είχε φτάσει στο σημείο να βρίσκεται σε πλήρη εξάρτηση από τα παυσίπονα που έπαιρνε εδώ και κάμποσο καιρό.

Ο 42χρονος ηθοποιός είχε αναφέρει σε διάφορες συνεντεύξεις του κατά το παρελθόν πως μετά τα γυρίσματα των «300» το 2006, και μέχρι και σήμερα, αντιμετώπιζε έντονα κρούσματα πόνου σε όλο του το σώμα.

«Όταν τελειώνεις με τα γυρίσματα ενός ρόλου, ολόκληρη η καθημερινότητά σου αλλάζει και ξαφνικά δεν χρειάζεται να κάνεις ότι έκανες μέχρι τώρα. Είναι αρκετά παράξενο. Νιώθεις λίγο χαμένος. Δεν χρειάζεται να παραμένεις το ίδιο γυμνασμένος», είχε πει ο ηθοποιός, εξηγώντας αυτό που πέρασε μετά τους «300» και πως επηρέασε την υγεία του. «Υπήρχε σίγουρα μια περίοδος αναπροσαρμογής και σωματικού πόνου, επειδή σταμάτησα να ασκούμαι. Και αυτό ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω ποτέ», είχε προσθέσει.

Το ρεπορτάζ θέλει τον πόνο να έγινε ακόμα πιο αβάσταχτος, μετά από ένα ατύχημα στο surfing που είχε ο Butler στο τέλος του 2011. Ο ηθοποιός γύριζε μια σκηνή από την ταινία «Of Men And Mavericks», στην οποία έπαιζε τον μέντορα ενός θρύλου του αμερικάνικου surf, όταν χτυπήθηκε από ένα μεγάλο κύμα πάνω στη σανίδα του και βρέθηκε στον βυθό της θάλασσας, μην μπορώντας να βγει στην επιφάνεια κι ενώ τον χτυπούσαν στο κεφάλι τα συνεχόμενα κύματα. Στο τέλος κατάφερε να βγει στη στεριά, αλλά η εμπειρία αυτή του άφησε σοβαρά προβλήματα.



«Τα κύματα με σκέπασαν και δεν μπορούσα να σηκωθώ. Ήταν ίσως μία από τις ελάχιστες φορές που τα ρεπορτάζ δεν υπερέβαλαν. Βρέθηκα αρκετά κοντά στο τέλος», είχε σχολιάσει τότε ο Butler.

Ο Butler βγαίνει σήμερα από την αποτοξίνωση μετά από τρεις εβδομάδες εντατικής θεραπείας, κατά τις οποίες πραγματικά ελπίζουμε να κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά του, τόσο με τα χάπια όσο και τον πόνο που υπήρξε η αιτία για την εξάρτησή τους εξαρχής.

Αν σκεφτούμε, πάντως, πως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που πριν κάποια χρόνια συνειδητοποίησε, πάλι μόνος του, πως είχε φτάσει στο τελευταίο στάδιο του αλκοολισμού και κατάφερε να το κόψει μαχαίρι (έγινε μάλιστα φανατικός «αντιαλκοολικός»), είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει εξίσου περίφημα και αυτή τη φορά. Και εξίσου διακριτικά και ήσυχα, χωρίς παπαράτσι και κάμερες να τον «διαφημίζουν», να τα λέμε κι αυτά.