Γιατί επέλεξε να μιλήσει τώρα η Γωγώ Φαρμάκη για τον πυροβολισμό που δέχτηκε;

Πέρασαν τέσσερις μήνες από την ημέρα που πυροβολήθηκε. Επέλεξε να μιλήσει τώρα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Ένιωθε ότι το δίκιο της πρέπει να το βρει και τα όσα είπε απλά συγκλονίζουν και από δω και στο εξής η νεαρή ηθοποιός περιμένει δικαιοσύνη και τιμωρία για τον πρώην σύντροφο της Όλγας Φαρμάκη.

Τι συνέβη εκείνο το  παρολίγον μοιραίο βράδυ (Απόσπασμα από τη συνέντευξη σοκ της Γωγώς  Φαρμάκη)
«Έλαβα ένα τηλεφώνημα από την Όλγα αργά τη νύχτα ενώ ήμουν στη δουλειά. 'Εκλαιγε και μου είπε ότι τσακώθηκε με τον Αλέξη γιατί της είχε πει ψέματα σχετικά με το που θα ήταν και με ποιους και εκείνη έμαθε την αλήθεια. Έτσι τσακώθηκαν. Όλη τη νύχτα αντάλλασσαν μηνύματα - υβριστικά από τη μεριά του. Κάποια στιγμή πήγαμε στο κρεβάτι με την Όλγα για να κοιμηθούμε. Αφού το σπίτι έχει ένα κρεβάτι, κοιμόμασταν πάντα μαζί. Δεν κοιμηθήκαμε όμως, γιατί τα τηλέφωνα και τα μηνύματα πλήθαιναν. Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας μια έπαιρνε εμένα, μια την Όλγα, μια στο σπίτι, αλλά δεν απαντούσαμε. Ύστερα από λίγη ώρα ακούσαμε το αυτοκίνητό του στην είσοδο της πολυκατοικίας γιατί είναι 1ος όροφος. Για να είμαι ειλικρινής δεν μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί το είχε ξανακάνει στο παλιό μας σπίτι. Όμως φοβόμουν επειδή είχα πολύ κακό προαίσθημα, γνωρίζοντας τον βίαιο χαρακτήρα του. Κατέβηκε από το αυτοκίνητό του -είχε έρθει μόνος του- και άρχισε να χτυπάει το κουδούνι. Εμείς τρομοκρατημένες δεν ανοίγαμε. Τότε άρχισε να χτυπάει την πόρτα της εισόδου με τα χέρια και να την κλοτσάει. Για να μην γίνουμε ρεζίλι σε όλους τους γείτονες, είπα στην αδερφή μου να του ανοίξει να δούμε τι θέλει.

Η Όλγα κατέβηκε να του ανοίξει. Το σπίτι είναι διώροφο και επάνω είναι μόνο η κρεβατοκάμαρα. Μπήκε μέσα και άρχισε να φωνάζει και να ζητάει από την Όλγα να του δώσει το σκυλί μου, προφανώς ως άλλοθι για να «εξηγήσει» το λόγο της επίσκεψής του. Μόλις η Όλγα του είπε ότι δεν θα του δώσουμε το σκυλί, εκείνος άρχισε να σπάει πράγματα μέσα στο σπίτι. Τότε κατέβηκα μέχρι τη μέση της σκάλας και του είπα «Θα την πάρεις την άλλη εβδομάδα τη Ζιζέλ, άσε να την κρατήσω λίγο. Όταν του το είπα αυτό έριξε τη μια ντουλάπα που έχουμε στο σαλόνι επάνω σε μια άλλη και άρχισαν να πέφτουν κάτω κορνίζες, κηροπήγια, τα πάντα. Μετά κάνει δυο βήματα και σηκώνει το τραπεζάκι του σαλονιού για να το σπάσει. Εγώ ήμουν ακόμα στη μέση της σκάλας και η Όλγα σχεδόν πίσω του. Όταν τον είδα να με πλησιάζει άρχισα να τρέχω πάνω στη σκάλα, εκείνος πίσω μου και πίσω του η Όλγα. Φτάνοντας επάνω πηγαίνω στο κρεβάτι και κάθομαι διπλωμένη στη γωνιά του.

Μετά όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Μου ζήτησε ξανά τη Ζιζέλ, αρνήθηκα και τότε άκουσα ένα «μπαμ». Τον κοίταξα και κρατούσε το όπλο στο χέρι του. Κοιτάζω την κοιλιά μου και ήταν γεμάτη αίματα. Εγώ από τον Αγγλούπα δεν θέλω ούτε ένα ευρώ ως χάρισμα για να εξασφαλίσει τη σιωπή μου. Γίνεται να μπει φυλακή; Γίνεται να μην πυροβολήσει ξανά ανυπεράσπιστη κοπέλα; Γίνεται να αναλάβει τις ευθύνες του; Γίνεται να πάψει να με συκοφαντεί και να με παρακολουθεί; Γίνεται να σταματήσει να παραπλανά τις εισαγγελικές αρχές;»/

Τι θα έλεγε στον Αλέξανδρο Αγγλούπα η Γωγώ αν τον έβλεπε σήμερα;
«Το μόνο που θα του έλεγα είναι ότι κάποτε οι τύψεις μπορεί να κυριεύσουν και τον πιο κακό, ψυχρό και άνανδρο χαρακτήρα. Τον λυπάμαι!»

Η Όλγα Φαρμάκη στην κατάθεσή της μίλησε για ατύχημα και αν ήθελε να της πει κάτι δημόσια πιο θα ήταν αυτό;
«Για μένα η αδελφική αγάπη είναι ιερή. Από αυτό που υπέστην, δοκιμάστηκαν οι σχέσεις μου, τα συναισθήματά μου, η εμπιστοσύνη μου. Το χειρότερο από όλα είναι ότι, αφού ζήσεις ύστερα από βέβαιο θάνατο, σκοτώνεσαι διπλά από την προδοσία. Κι αυτό είναι το χειρότερο συναίσθημα που μπορεί να νιώσει άνθρωπος, και να το νιώσει μόνο από όσους αγαπούσε ή και συνεχίζει ακόμη να αγαπά στο βάθος της ψυχής του, πιστεύοντας ότι κάποτε θα φανούν γενναίοι να αναλάβουν το κόστος της αλήθειας που έζησαν.»

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ