Η Meryl Streep θα μεταμορφωθεί σε «Σιδηρά Κυρία»

Η Meryl Streep θα μεταμορφωθεί σε «Σιδηρά Κυρία»

Ο επόμενος ρόλος της ταλαντούχας κυρίας Streep δεν θα είναι κανένας άλλος από αυτόν την Margaret Thatcher.

Όχι δηλαδή πως περιμέναμε κάτι λιγότερο από την μεγάλη κυρία του κινηματογράφου, μιας και η ίδια έχει αποδείξει πως δεν επαναπαύεται ποτέ, και συνεχίζει να επιλέγει ρόλους που της δίνουν την δυνατότητα να χάνεται μέσα τους και να μεταμορφώνεται σε χαρακτήρες που ουδεμία σχέση έχουν με την ίδια.

Αυτή τη φορά λοιπόν, η Meryl Streep επέλεξε να «χαθεί» μέσα στην προσωπικότητα της Σιδηράς Κυρίας της Βρετανίας, της Margaret Thatcher. Η ηθοποιός θα παίξει τον ρόλο της γυναίκας που πήρε τα ηνία της Γηραιάς Αλβιώνας την δεκαετία του '80 και από την πρωθυπουργική θέση στιγμάτισε μια ολόκληρη εποχή, στην ταινία «The Iron Lady». Η ίδια η Streep δήλωσε: «Η προοπτική του να εξερευνήσω την εντύπωση που προκάλεσε στην ιστορία αυτή η αξιοθαύμαστη γυναίκα, είναι μια αποθαρρυντική και ταυτόχρονα συναρπαστική πρόκληση. Προσπαθώ να προσεγγίσω τον ρόλο με τόσο ζήλο, πάθος και προσοχή στις λεπτομέρειες όσο έχει και η ίδια η Lady Thatcher –μπορώ μόνο να ελπίζω πως η αντοχή μου θα αρχίσει να πλησιάζει κάποια στιγμή την δική της».

Η Streep θα μεταμορφωθεί για άλλη μια φορά κάτω από περούκες και ειδικό μακιγιάζ , καθώς και από την κλασσική βρετανική προφορά, για τις ανάγκες του ρόλου. Κάτι μας λέει όμως πως αυτή η διαδικασία της έχει γίνει πλέον δεύτερη φύση.