Η ΜΑΓΕΙΑ της Αλεξάνδρας Τσόλκα που μας έκανε πάλι παιδιά

Η ΜΑΓΕΙΑ της Αλεξάνδρας Τσόλκα που μας έκανε πάλι παιδιά

Πήγαμε στην έκθεση «ΜΑΓΕΙΑ» της αγαπημένης μας Αλεξάνδρας Τσόλκα και μπήκαμε σε έναν κόσμο παραμυθιού και αθωότητας από τον οποίο δεν θα θέλαμε να βγούμε ποτέ.

Όταν ζεις σε μια εποχή που τα λεφτά και οι λογαριασμοί είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς, όταν φοβάσαι κάθε μέρα για τη δουλειά σου και για το μέλλον σε αυτή τη χώρα, τόσο το δικό σου όσο και των παιδιών σου και όταν η «ελπίδα» δεν είναι και η πλέον δημοφιλής λέξη στις συζητήσεις που κάνεις, τότε αυτό που έχεις πραγματικά ανάγκη είναι να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα από τον εφιάλτη που ζεις και να μπεις, έστω και για λίγο, σε έναν πιο αθώο, ρομαντικό και αισιόδοξο κόσμο.

Αυτό κάναμε εμείς, αλλά και πολλοί άλλοι, διάσημοι και μη, το Σάββατο που μας πέρασε, καθώς πήγαμε μέχρι τον χώρο Palace του Tsangarakis Group για να θαυμάσουμε την έκθεση «ΜΑΓΕΙΑ» της «δικιάς μας» Αλεξάνδρας Τσόλκα και της οικογένειάς της –το όνομα της έκθεσης δεν ήταν τυχαίο, καθώς προερχόταν από τα αρχικά των δημιουργών, Μαρία, Γιάννης, Ειρήνη και Αλεξάνδρα. Και για μερικές ώρες, χαθήκαμε μέσα σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπως μόνο τα παιδιά ξέρουν να δημιουργούν.

Νεράιδες και πριγκίπισσες, ξωτικά και βασιλιάδες, ήρωες γνωστών παραμυθιών και παράξενα πλάσματα, χρώματα, καρδιές, και άπλετη φαντασία και δημιουργικότητα όπου κι αν έστρεφες το βλέμμα σου, μας κράτησαν παρέα εκείνο το όμορφο μεσημέρι του Σαββάτου και όταν ξαναβγήκαμε στον δρόμο, τα χαμόγελα από τις ζωγραφιές είχαν πλέον μεταφερθεί στα πρόσωπά μας.

Μαζί με εμάς, αρκετοί επώνυμοι της ελληνικής showbiz ήρθαν για να τιμήσουν την Αλεξάνδρα Τσόλκα και την οικογένειά της και να θαυμάσουν τα έργα τους, μεταξύ των οποίων οι: Νάσος Γαλακτερός, Νανά Παλαιτσάκη, Δήμητρα Λιάνη, Βασίλης Παλαιολόγος, Νάνσυ Ζαμπέτογλου, Ζήνα Κουτσελίνη και Σταματίνα Τσιμτσιλή.