Ο Johnny Depp είναι ένας disco βρικόλακας

Ο Johnny Depp είναι ένας disco βρικόλακας

Να κάτι που δεν περιμέναμε ποτέ να πούμε.

Για τη νέα ταινία του Tim Burton με τίτλο «Dark Shadows», πρωταγωνιστή τον Johnny Depp και συμπρωταγωνιστές μια τρομερή ομάδα ηθοποιών με ονόματα όπως Michelle Pfeiffer, Eva Green, Helena Bonham Carter, Chloe Moretz, Johnny Lee Miller και Christopher Lee, σας έχουμε μιλήσει εδώ και καιρό.

Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα για μια πιο άμεση επαφή με τη καινούργια ταινία του αρχι-παραμυθά του Hollywood, καθώς χτες κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο trailer και κατάφερε να δημιουργήσει ποικίλες εντυπώσεις και αντιδράσεις.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να υποκλιθούν για άλλη μια φορά στη συνεργασία του τρομερού διδύμου Burton-Depp
, αλλά ακόμα περισσότεροι ήταν αυτοί που αντιμετώπισαν με μια κάποια επιφύλαξη, ακόμα και κυνισμό, το trailer του «Dark Shadows», υποστηρίζοντας πως ο σκηνοθέτης έχει καταντήσει να επαναλαμβάνεται και μάλιστα χωρίς την παραμικρή έμπνευση, ενώ ο Depp έχει γίνει καρικατούρα του εαυτού του και έχει αρχίσει να χάνει το ταλέντο του.

Εμείς είμαστε ακόμα κάπου στη μέση. Το ότι ο Tim Burton έχει μια πολύ συγκεκριμένη τεχνική και ένα στυλ-σήμα κατατεθέν, το ξέραμε και είναι γνωστό, δεν περιμέναμε να δούμε κάτι διαφορετικό. Το ότι αυτό έχει καταντήσει κομματάκι γραφικό και όντως έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια «σκοτεινά» παραμύθια, καθώς και τον Depp με την Carter να πρωταγωνιστούν σε αυτά –κι ας τους αγαπάμε αμφότερους- είναι μια σκληρή αλήθεια. Το ότι έχουμε ξαναβγεί λάθος με ταινία του Burton στο κοντινό παρελθόν, καθώς είχαμε ενθουσιαστεί με το trailer ενώ η ταινία ήταν επιεικώς αδιάφορη (βλ. Sweeney Todd), είναι ένας καλός λόγος για να κρατήσουμε μια «πισινή» αυτή τη φορά.

Ξέρετε κάτι όμως; Γελάσαμε τόσο πολύ με το trailer του «Dark Shadows» που ειλικρινά δεν μας νοιάζει αν τελικά η ταινία μας προδώσει. Στη τελική, είναι ο Tim Burton που σκηνοθετεί τον Johnny Depp ως έναν βρικόλακα που ακούει Barry White. Πόσο κακό μπορεί να είναι;