Ο Gerard Depardieu δεν εκτιμά τους Γάλλους και ειδικά τον Strauss-Kahn

Ο Gerard Depardieu δεν εκτιμά τους Γάλλους και ειδικά τον Strauss-Kahn

Ο Γάλλος ηθοποιός μόνο καλά λόγια δεν έχει να πει για τους συμπατριώτες του και τον πρώην επικεφαλή του ΔΝΤ, παρότι θα αναλάβει να τον υποδυθεί σε μια νέα ταινία.

Barack_2168949b

Αν αγαπούσαμε τον Gerard Depardieu ούτως ή άλλως για τους εκπληκτικούς ρόλους που μας έχει χαρίσει μέσα από τις ταινίες του τόσα χρόνια, μετά από τις ακόλουθες δηλώσεις έχει κερδίσει μια και καλή μια μόνιμη θέση στην καρδιά μας.

Ο βετεράνος Γάλλος ηθοποιός ήταν πρόσφατα καλεσμένος σε μια εκπομπή της σουηδικής τηλεόρασης για να μιλήσει για τον νέο του ρόλο, αυτόν του πρώην επικεφαλή του ΔΝΤ και έντονα αμφιλεγόμενης περσόνας μετά τα ροζ σκάνδαλά του, Dominique Strauss-Kahn, σε μια βιογραφική ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Abel Ferrara. Και σίγουρα ξέρει να μην μασά τα λόγια του.



Μιλώντας στον παρουσιαστή Darius Rochebin για τον ιδιαίτερο ρόλο που πρόκειται να ενσαρκώσει, ο 63χρονος Depardieu είπε:

«Δεν είναι αγαπητός. Πιστεύω πως (ο Strauss-Kahn) είναι σαν όλους τους Γάλλους, λίγο αλαζόνας. Δεν μου αρέσουν οι Γάλλοι, γενικότερα. Και αυτός είναι πολύ Γάλλος, αλαζόνας και αυτάρεσκος. Μπορώ να τον παίξω. Θα το κάνω όμως γιατί δεν τον συμπαθώ».

Περιμένετε, γίνεται καλύτερο. Όταν, αργότερα, το θέμα της συζήτησης πήγε στις σεξουαλικές προτιμήσεις του Strauss-Kahn και το σκάνδαλο με τον βιασμό της καμαριέρας στο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης τον περασμένο Μάιο, ο Depardieu είπε πως δεν είναι οι ορέξεις του πολιτικού που τον κάνουν να αηδιάζει, αλλά η γενικότερη στάση του:

«Είναι ο τρόπος που περπατά, με το ένα χέρι μέσα στην τσέπη. Όλοι μπορούμε να κάνουμε βρώμικες σκέψεις και είναι γνωστό πως αυτοί οι τύποι με την τεράστια δύναμη και τα λεφτά, το ΔΝΤ ή οι ανώτατοι δικαστές, μπορούν να είναι τέτοια άτομα. Αλλά δεν θα προσπαθήσω να μπω πολύ βαθιά στο πετσί του ρόλου του Strauss-Kahn, γιατί ποτέ δεν με συγκίνησαν άνθρωποι που δεν έχουν καμία αξιοπρέπεια».

Vive Gerard!