Sean Penn: O άλλοτε σκληρός παρτάκιας του Hollywood εξελίχθηκε σε μεγάλο ανθρωπιστή

Sean Penn: O άλλοτε σκληρός παρτάκιας του Hollywood εξελίχθηκε σε μεγάλο ανθρωπιστή

Και βραβεύτηκε για το έργο του

Ο Sean Penn άφησε πίσω του τα χρόνια που δήλωνε: "δεν ζω για κανέναν άλλον, είμαι το κέντρο του δικού μου σύμπαντος" επί εποχής Madonna, και εξελίχθηκε σε έναν ακόμη σταρ που προσφέρει τα χρήματα και την επιρροή του για το κοινό καλό.

Το πέρασμά του από τα ναρκωτικά, τα βίαια ξεσπάσματα και το φλερτ με το θάνατο, τον οδήγησαν σε μία βαθύτερη κατανόηση της ζωής και της σημασίας των πράξεών μας. Εδώ και καιρό ο ηθοποιός ασχολείται με την προστασία και την ενίσχυση ευπαθών ομάδων και χωρών του 3ου κόσμου. Μόλις τιμήθηκε μάλιστα, για τη δράση του στη σεισμόπληκτη Αϊτή, με το βραβείο της Συνόδου Ειρήνης για το 2012 κατά την 12η παγκόσμια σύνοδο των βραβευθέντων με Νόμπελ Ειρήνης.

sean-penn-haiti-getty



Το βραβείο του απένειμε ο πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ενωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ... Κι εκείνος δήλωσε ενώ το παραλάμβανε: «Νιώθω ταπεινός... Τρέμω και μου αρέσει! Ξέρω ότι ίσως ακούγεται κοινότυπο, αλλά σήμερα νιώθω πραγματικά έτσι» ανέφερε ο ηθοποιός μετά από τη παραλαβή του βραβείου του, ενώ από την πλευρά του ο Udo Janz, ο επίτροπος του ΟΗΕ για το θέμα των προσφύγων ζήτησε από τον ηθοποιό να αντιμετωπίσει το εν λόγω βραβείο «ως ένα Όσκαρ για το ανθρωπιστικό του έργο».

Ο Sean Penn είναι πρόεδρος της οργάνωσης αρωγής προς την Αϊτή, η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα και ενισχύει σημαντικά το νησί. Στα πλαίσια των δράσεων είναι η διαχείριση δύο οικισμών σεισμόπληκτων όπου μένουν 18.000 άνθρωποι.

Πώς αλλάζει ο άνθρωπος... Μπράβο του πραγματικά. Τον προτιμούμε έτσι.