Εκλογές 2012: Οι «ερασιτέχνες»

Εκλογές 2012: Οι «ερασιτέχνες»

Αυτό που έγινε, με πολλούς τρόπους, αισθητό, την χθεσινή βραδιά είναι ότι η πολιτική κατάσταση, όπως την ξέραμε μετά το 1974, έχει αλλάξει.

«Το τέλος της Μεταπολίτευσης», όπως το χαρακτήρισαν πολλοί, έφερε μία νέα εποχή, ένα από τα στοιχεία της οποίας είναι και το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη τους σε πολλούς «επαγγελματίες» πολιτικούς, και στράφηκαν σε υποψήφιους οι οποίοι μπήκαν στον πολιτικό στίβο, προερχόμενοι από τελείως διαφορετικούς χώρους. Ποιοι είναι οι «ερασιτέχνες» πολιτικοί, που θα δούμε στα βουλευτικά έδρανα με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης;

Παύλος Χαϊκάλης: Ο αγαπητός στο ελληνικό κοινό ηθοποιός, υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, βγήκε πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής.

Έλενα Κουντουρά: Η επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αφού διαγράφηκε ως «αντιμνημονιακή», ακολούθησε τον Πάνο Καμμένο στο εγχείρημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δικαιώθηκε. Στην Ά Αθήνας, όπου κατέβαινε, κατατάχθηκε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης με σχεδόν διπλάσιο, μάλιστα, ποσοστό από τον δεύτερο.

Φωτεινή Πιπιλή: Η πρώτη γυναίκα ρεπόρτερ της ελληνικής τηλεόρασης, διετέλεσε δημοτική σύμβουλος, στον δήμο Αθηναίων από το 1986 έως το 2006, ενώ από το 2007 εκλέγεται βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Άννα Καραμανλή: Η άνκοργουμαν του αθλητικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ κατέβηκε, για πρώτη φορά φέτος, υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στη Β' Αθηνών και, όπως όλα δείχνουν, θα βρεθεί πίσω από τα βουλευτικά έδρανα.

Σοφία Σακοράφα: Η πρωταθλήτρια ακοντίστρια εκλέγεται από το 2007, στη Β' Αθήνας, με το ΠΑΣΟΚ. Μετά την διαγραφή της από το κόμμα, τον Μάιο του 2010, εξαιτίας της άρνησης της να ψηφίσει υπέρ της στήριξης της οικονομίας της χώρας από το ΔΝΤ, η πρώην αθλήτρια κατέβηκε, φέτος, υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια περιφέρεια- και το σώμα των ψηφοφόρων έδειξε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό της.

Ελένη Γερασιμίδου: Την μία έδρα στη Β' Θεσσαλονίκης, του ΚΚΕ, φαίνεται ότι καταλαμβάνει η αγαπημένη του ελληνικού κοινού ηθοποιός, που κατέβηκε για πρώτη φορά, φέτος, υποψήφια.

Πέτρος Τατσόπουλος: Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής με το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο γνωστός συγγραφέας.

Πύρρος Δήμας: Ο τρεις φορές χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, ήταν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και, όσο απογοητευτικά κι αν ήταν τα αποτελέσματα για το –πρώην κυβερνόν- κόμμα, ο ίδιος ήταν από τοα πρόσωπα που αναδείχθηκαν.

Τέρενς Κουίκ: Βουλευτής Επικρατείας, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εκλέχθηκε ο πρώην δημοσιογράφος, παρουσιαστής και άνκορμαν.

Γρηγόρης Ψαριανός: Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός, εκλέγεται, από το 2007 βουλευτής της Β' Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ. Το 2010 ανεξαρτητοποιήθηκε, ακολουθώντας τον Φώτη Κουβέλη στην ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς, της οποίας, πλέον, με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης (όποτε αυτός γίνει) θα αποτελεί βουλευτή.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι είναι οι βουλευτές- "ντίβες" που δεν εκλέγονται