Αποκλειστικό. Κυριάκος Π: «Γιατί αποπειράθηκα να αυτοκτονήσω»;

Αποκλειστικό. Κυριάκος Π: «Γιατί αποπειράθηκα να αυτοκτονήσω»;

Ο στυλίστας που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του, εξηγεί  γιατί διάλεξε τη λάθος απόφαση.

Όταν ζητάς από έναν άνθρωπο να σου μιλήσει για την πιο σκοτεινή στιγμή της ζωής του, είναι πολύ αμήχανο και άχαρο πράγμα.
Όμως είχα ξεκάθαρη σκέψη και άποψη.
Από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε στο internet ότι γνωστός στυλίστας προσπάθησε να αυτοκτονήσει, ήξερα για ποιον μιλάνε. Δεν θα τολμούσα ποτέ να τον πάρω τηλέφωνο, αν ο ίδιος δεν έβαζε ένα μήνυμα στο facebook την Κυριακή το μεσημέρι ότι βγήκε από το νοσοκομείο, είναι καλύτερα και ζητάει συγνώμη από όσους αναστάτωσε.
Η ζωή αποφάσισε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και ο δικός του λόγος και οι λέξεις του, είναι οι μόνες που μπορούν να "ανακουφίσουν" και να ακουστούν από ανθρώπους που βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού, κοιτώντας την άβυσσο.
Για αυτό το λόγο ο Κυριάκος αποφάσισε να μιλήσει. Με την ελπίδα ότι, αν έστω και ένας άνθρωπος τον ακούσει και ζητήσει βοήθεια πριν προβεί σε κάποια μοιραία πράξη, τότε μπορεί να δει κάτι θετικό να γεννιέται μετά από μια εφιαλτική απόπειρα.

Πώς είσαι τώρα; Πώς αισθάνεσαι;
Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν ξέρω αν ζω κάτι αληθινό ή κάτι ψεύτικο. Νομίζω ότι ζω σε ένα όνειρο και από στιγμή σε στιγμή θα ξυπνήσω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου, αλλά όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου είναι πάρα πολλά για να τα πιστέψω.

Μίλησες με κάποιον δικό σου άνθρωπο; Ζήτησες βοήθεια πριν κάνεις αυτό που έκανες;
Εμένα η δική μου κατάσταση επηρεάστηκε και από ένα αυτοάνοσο νόσημα που πάσχω και όλα αυτό με επηρέασε ψυχολογικά. Έπειτα και η όλη κατάσταση που ζούμε, μου δημιούργησε ένα είδος κατάθλιψης.

Μετά την απόπειρα τι συνέβη; Ξύπνησες στο νοσοκομείο;
Όχι δεν έγινε έτσι. Είχα πάρει τα χάπια και μετά από λίγο ήρθε η μητέρα μου σπίτι. Την είχαν ήδη ειδοποιήσει από το τηλέφωνο και με πρόλαβε.

Άφησες κάποιο σημείωμα;
Έκανα μόνο ένα post στο Facebook και έστειλα και δύο προσωπικά μηνύματα σε δύο ανθρώπους που αγαπώ.

Μήπως άφησες το μήνυμα στο facebook, γιατί υποσυνείδητα ήθελες να σε προλάβουν;
Όχι, απλώς έχω πολλούς φίλους και ένοιωσα ότι πρέπει να τους αποχαιρετήσω. Έτσι σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή. Δεν περίμενα με τίποτε να κινητοποιηθεί τόσο κόσμος, τόσο γρήγορα, ούτε ότι θα γίνει όλο αυτό που έγινε.

Έχεις κάποιο μήνυμα σε όσους σήμερα βρίσκονται στην θέση που βρέθηκες;
Σίγουρα ο τρόπος που επέλεξα δεν είναι λύση σε κανένα πρόβλημα. Αυτό θέλω να το ακούσουν όλοι προσεκτικά. Εγώ μπλόκαρα και δεν κατάλαβα τι έκανα. Όσοι βρίσκονται στην ίδια θέση με μένα, ζητώ να το συζητήσουν με τους κοντινούς τους ανθρώπους και τους φίλους τους, γιατί αλλιώς θα πικράνουν πολλούς ανθρώπους και όσους τους αγαπούν.

Πολύς κόσμος ανησύχησε για σένα; Χάρηκες που ανακάλυψες ότι τελικά έχεις περισσότερους ανθρώπους που σε νοιάζονται, απ' ότι πίστευες;
Χάρηκα γιατί ένιωθα ότι δεν είχα πραγματικούς φίλους και ένοιωθα ότι δεν είχα τίποτε στη ζωή μου. Τελικά έκανα λάθος.

Καταλαβαίνει ότι η ζωή, σου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία;
Σίγουρα το καταλαβαίνω...

Πότε θα επιστρέψεις στην Αθήνα και στη δουλειά σου;
Έτσι και αλλιώς έχω το σπίτι μου στην Αθήνα, αλλά τον τελευταίο καιρό που δεν δουλεύω, ήμουν στα Γιάννενα κοντά στους γονείς μου. Θα έρθω μόλις αισθανθώ καλύτερα, αλλά φαντάζομαι ότι αυτή τη στιγμή η Αθήνα δεν προσφέρεται για να ζει κάποιος εκεί.