Ποια είναι η κάμερα σου, Αλέξη;

Ποια είναι η κάμερα σου, Αλέξη;

Τα γιαούρτια, οι επιθέσεις φραστικές ή με ιπτάμενα αντικείμενα, η απαξία των πολιτικών είναι πίσω μας. Πιο ισχυροί από ποτέ, με την ατσάλινη βεβαιότητα πως έχουν λύσεις για κάθε πρόβλημα και με τον ίδιο εριστικό τόνο προς κάθε αντίπαλο τους πολιτικό, έχουν ακροβολιστεί από τα ξημερώματα μέχρι αργά τη νύχτα στα τηλεοπτικά παράθυρα των καναλιών και σολάρουν κακό σκληρό ροκ σε απρόθυμους φαν!

Κορώνες, φωνές, ύφος και ποτέ ήθος. Ένας θίασος σοβαροφανών τσιρκολάνων που περνάνε από φωτιές, καταπίνουν μαχαίρια, πηδάνε μέσα από καιόμενα στεφάνια, πετούν κορίνες στον αέρα και τις ξαναπιάνουν, μόνο και μόνο για να εκλεγούν ξανά, να λαμβάνουν παχυλές αμοιβές, να έχουν σοφέρ και γραμματείες και ας βγούμε εμείς, οι πολίτες αυτής της χωράς που ερήμην μας έκαναν επιλογές, κάτω από τις γέφυρες να κοιμόμαστε σε χαρτοκούτια, νέο - εξαθλιωμένοι άστεγοι, που η χρεοκωπία της Αργεντινής δε μας μοιάζει καν, όσο το Κραχ του 1929 στην Αμερική.

Ψύχραιμος και ευγενικός μου φάνηκε μόνο ο νεαρός και εκτός τέτοιων σουσουμιών Αλέξης Τσίπρας, χθες το βράδυ στον Κουλογλου στην ΝΕΤ. Αν μη τι άλλο άκουσα πολιτικό να λέει πως δεν τα ξέρει όλα και πως δεν έχει πρόγραμμα πλήρες για τη πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης όπως όλοι οι άλλοι διατείνονται πως κάνουν, ήρεμα και με χιούμορ! Μίλησε ο άνθρωπος απλά, όπως μιλάμε όλες αυτές τις μέρες στις παρέες μας. Κατανοητά! Δεν είναι ο Μεσσίας για να σώσει την περιούσια φυλή στο κάτω κάτω! Και μ'αρέσει που δεν φοράει γραβάτα, επιτέλους! Και που χαμογελάει. Και φτάνει με τα καλά!

Να πω πως κοίταζε προς την κάμερα του και μια φορά δεν την πέτυχε! Μόλις κοίταζε ευθεία να μιλήσει σε μένα στο σαλόνι, τον έπαιρνε ο τηλεσκηνοθέτης απ το πλάι. Μόλις κοίταζε απ το πλάι, τον έπαιρνε ευθεία. «Ποια είναι η κάμερα μου;» ρωτούσε στα μεγάλα της σόου η Ρούλα Κορομηλα. Κάντε το Αλέξη και εσείς. Δεν είναι ντροπή. Τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν γίνει τόσοι διορισμοί στην ΕΡΤ, άρα επίτηδες σας το'καναν, μη νομίζετε!

Άσχετο: Γυρνάω επίσης, κάποια στιγμή και βλέπω Πάνο Καμένο κάπου να μιλάει! Σε όσα πλάνα και αν τον δεις τον άνθρωπο, στάζει ιδρώτα λες και είναι ψήστης σε σουβλατζίδικο και του πιάνει η θράκα κάτω απ τον γύρο! Ένα μαντηλάκι να σκουπίζετε, μια πουδρίτσα έστω, δεν είναι κακό πράγμα!