Eurovision 2012: Και αν ξυπόλητη χορεύω και έχω ξεχάσει και τη φούστα...

Eurovision 2012: Και αν ξυπόλητη χορεύω και έχω ξεχάσει και τη φούστα...

Να εξομολογηθώ την αμαρτία μου, ξέχασα πως εχθές το βράδυ ήταν τα ημιτελικά της Γιουροβίζιον, ή μάλλον δεν είχα δώσει και σημασία ιδιαίτερη! Ήμουν και έξω! Άργησα και λίγο! Απ τα σόσιαλ μίντια το θυμήθηκα. Και μετά έψαξα στιγμιότυπα να δω και ήταν όλα όπως τα θυμόμουν κάθε χρονιά, μ'αυτά που αγαπάμε και αυτά που κοροϊδεύουμε. Ένα μεγάλο πάρτι, με τραγούδια εύπεπτα, απλά, που σου μένουν για λίγο και μετά αυτοκτονούν στην κοινοτυπία τους, που παρακινούν για χορό, για εύκολο συναίσθημα μετεφηβικό, ντυμένα με ένα θέαμα λατρείας στο κιτς, ως οφείλει να είναι όταν σέβεται τον εαυτό του!

Γκλίτερ, χρυσές και ασημένιες φόρμες, πολύχρωμοι χαρτοπόλεμοι, φώτα, τολμηρά φορέματα ή υπερπαραγωγές κοστούμια, λίγο «πειραγμένο» έθνικ, σημαίες να ανεμίζουν, σαμπανιζέ, στραφταλιζέ, χρυσόσκονη, ασημόσκονη, κάτι πολύ και γυαλίζει. Πανηγυράκι; Ναι! Ωραίο πράγμα όμως και τα πανηγύρια και τα πανηγυράκια! Κόσμος συναντιέται, νέοι άνθρωποι ακούνε μουσική, πωρώνονται με μελωδίες, χαίρονται την στιγμή, ιδρώνουν και χορεύουν, δίνουν ραντεβού για την επόμενη χρονιά και βάζουν στα προσωπικά εικονοστάσια μύθων την πρωτιά της κάθε χρονιά, με φωτογραφίες – πειστήρια – ήμουν και εγώ εκεί!

Χωρίς γκρίνιες, ένα πάρτι της νιότης, μια τρελή νύχτα κεφιού, ένα ανέμελο βλέμμα είναι η Γιουροβιζιον. Και για αυτό τη γουστάρουμε. Καλά τα περισπούδαστα, αλλά υπάρχουν και τα τραγουδάκια.
Στην χθεσινή βραδιά, θεότητες αναδείχτηκαν οι γιαγιάδες της Ρωσίας, που φτάνουν δε φτάνουν τα ψωμιά τους μέχρι τον τελικό και που έβαλαν ιδέες στις δίκες μας γιαγιάδες για το πώς θα αυξήσουν την σύνταξη με συμμετοχές σε φεστιβάλ και περιοδείες ανά τον κόσμο. Αξιοπρόσχετο ακόμη πως η Ελευθερία Ελευθερίου ξέχασε να φορέσει φουστίτσα ενώ πίσω της το μπαλέτο της ήταν ντυμένο με κουρελάκια, ίσως για να υπογραμμίσουμε στους εταίρους πως είμαστε στα πρόθυρα χρεοκοπίας και ζούμε πενιχρά, να μας λυπηθούν να μας ψηφίσουν.

Κούκλα η Ήβη Αδαμου και πως αλλιώς άλλωστε! Θεοί οι δυο δίδυμοι της Ιρλανδίας ντυμένοι πλήρωμα χλιαρού εντερπράιζ.
Τέλος πάντων τα κορίτσια της Ελλάδας και της Κύπρου πέρασαν στον τελικό, πέρασε και η βραδιά και η αγωνιά μας και πάμε για άλλα.

Και –τα πάμε- η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή! Χρειάζεται και κάνα φτιασιδωτό παρτάκι...