O Eυτύχης Μπλέτσας επιστρέφει με τη νέα του εκπομπή «Food IQ»

Γωγώ Φούντα
O Eυτύχης Μπλέτσας επιστρέφει με τη νέα του εκπομπή «Food IQ»

Ο Ευτύχης μας ψυχαγωγεί και μας... μορφώνει μέσω του ΤV Mακεδονία!

Ο αγαπημένος μας σεφ Ευτύχης Μπλέτσας, επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες με μία άκρως διασκεδαστική και συγχρόνως εκπαιδευτική εκπομπή. Παρέα με έναν απίθανο καθηγητή Βιολογίας και μία ξανθιά αλλά πανέξυπνη διατροφολόγο απαντούν σε ερωτήματα σχετικά με τη διαδρομή που έχει ακολουθήσει η τροφή μας πριν φτάσει στο πιάτο μας, γιατί κάποια τρόφιμα μας γεμίζουν ενέργεια και κάποια άλλα μας κάνουν να αισθανόμαστε άρρωστοι αλλά και πώς μπορούμε να συνδυάσουμε έξυπνα ότι έχει το ψυγείο μας για να φτιάξουμε ένα πλήρες γεύμα πασπαλισμένο με λίγη άχνη γαστρονομίας.

Στόχος της εκπομπής είναι να αυξήσει τη διατροφική ευφυΐα των τηλεθεατών στηριζόμενη σε τέσσερις πυλώνες: Μαγειρική-Διατροφή-Οικονομία-Επιστήμη. Κάθε επεισόδιο που είναι αφιερωμένο σε μία ξεχωριστή ομάδα τροφίμων, μας δείχνει την πορεία αυτών από την παραγωγή, στο σούπερ μάρκετ και από εκεί στο πιάτο μας ενώ παράλληλα πληροφορούμαστε για τη διατροφική αξία τους και μαθαίνουμε έξυπνες συνταγές μαγειρικής οικονομίας.

Η πρεμιέρα της εκπομπής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαίου 2012, μέσω της συχνότητας του TV Μακεδονία και θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 17:30, και σε επανάληψη κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 17:30 και κάθε Σαββατοκύριακο στις 10:30.