Eurovision 2012: Η Loreen είναι το μεγάλο φαβορί!

Eurovision 2012: Η Loreen είναι το μεγάλο φαβορί!

Μετά τον χθεσινό, δεύτερο ημιτελικό, όλοι μιλάνε για την 29χρονη Loreen από τη Σουηδία που κατάφερε να μας καθηλώσει με το τραγούδι της, Euphoria.

Όταν, τον περασμένο Μάρτιο, το τηλεοπτικό κοινό από τη Σουηδία κλήθηκε να αποφασίσει ποιον θα έστελνε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στο Μπακού, η Loreen ξεχώρισε εύκολα, και με διαφορά. Από τους 4 εκατομμύρια τηλεθεατές που ψήφισαν απέσπασε 670.000 ψήφους, παίρνοντας με ευκολία το εισιτήριο για το Crystal Hall, με το τραγούδι της, Euphoria.

Τότε, η Loreen δήλωνε απλώς κατενθουσιασμένη: «Είναι ένα φανταστικό συναίσθημα, σχεδόν έβαλα τα κλάματα. Αλλά θέλω να δω τι μπορώ να βελτιώσω. Δύο μήνες προετοιμασίας μπορούν να κάνουν θαύματα!»

Μεγαλωμένη έξω από τη Στοκχόλμη, η μαροκινής καταγωγής τραγουδίστρια ασχολείται με την μουσική από τότε που θυμάται τον εαυτό της, και δηλώνει μπερδεμένη όσον αφορά τον προσδιορισμό της ως R&B τραγουδίστρια: «Είναι σχεδόν περίεργο. Ποτέ δεν ακούω R&B ή soul. Το είδος μουσικής που ακούω είναι αυτό που σε βάζει σε ένα "τριπάκι". Και μελωδικά, αλλά και από την άποψη των φωνητικών. Μου αρέσουν καλλιτέχνες όπως η Björk, κάποια από τα κομμάτια της Enya και πολύ Lisa Gerrard».

Η ίδια, έμαθε μόνη της να παίζει πιάνο, την δεκαετία του '90, προσπαθώντας να «βγάλει» το μουσικό θέμα από την ταινία «Το Πιάνο», με την Holly Hunter. «Θέλω να δημιουργώ μουσική που να "μιλάει" στην ψυχή μου. Πιστεύω ότι μόνο έτσι επηρεάζει αυτούς που την ακούνε». Η ίδια, περιγράφει τον εαυτό της «μοναχικό, με την τάση να αποστασιοποιούμαι από την σημερινή εποχή της πληροφορίας. Δεν έχω τηλεόραση. Έχω ένα laptop, αλλά το χρησιμοποιώ μόνο για να βλέπω τα e-mail μου και να χρησιμοποιώ διάφορα μουσικά προγράμματα».

Μετά τον χθεσινό, δεύτερο ημιτελικό του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού, η Loreen θεωρείται το μεγάλο φαβορί της φετινής Eurovision. Ήδη, στην χώρα της, αλλά και στις γειτονικές Νορβηγία και Φινλανδία, το Euphoria έχει γίνει πλατινένιο, και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των charts εδώ και πολλές εβδομάδες. Αυτό που όλοι περιμένουν, από την ίδια, στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, είναι να φέρει Euphoria, κατακτώντας την πρώτη θέση, για την χώρα της.

Διαβάστε ακόμα: Eurovision 2012: Όσα θα δούμε απόψε στον δεύτερο ημιτελικό