Εurovision 2012: Οι εμφανίσεις που λατρέψαμε και μισήσαμε

Γωγώ Φούντα
Εurovision 2012: Οι εμφανίσεις που λατρέψαμε και μισήσαμε

Οι εμφανίσεις που μας τράβηξαν την προσοχή για καλούς αλλά και για κακούς λόγους!

Η Ελλάδα, όπως και πολλές χώρες της Ευρώπης κινούνται σε ρυθμούς Eurovision, και όσο και να λέμε πως μας ενδιαφέρει μόνο η κακή κατάσταση της χώρας μας και η οικονομική κρίση, ας παραδεχτούμε ότι όλοι μας ρίξαμε έστω και μία φευγαλέα ματιά στα προκριματικά του διαγωνισμού.

Και μπορεί, όπως συμβαίνει πάντα άλλωστε, τα τραγούδια να ήταν αδιάφορα έως κακά, οι εμφανίσεις των καλλιτεχνών όμως σηκώνουν συζήτηση και κάποιες, γιατί όχι, και ψυχανάλυση!

Από τους πιο κακοντυμένους, αστείους και αψυχολόγητους των ημιτελικών ήταν σίγουρα το δίδυμο «ευχούληδων» της Ιρλανδίας. Δύο δίδυμα αδερφάκια ντυμένα στα χρυσά λαμέ που χοροπηδούσαν και επιδίδονταν σε... γυμναστικές επιδείξεις πολύ περισσότερο από το να τραγουδούν. Μας θύμισαν πολύ τα παιδιά του Robocop στην πιο ήπια εκδοχή τους! Μία ακόμα εμφάνιση που κυριολεκτικά έβγαλε... μάτια, ήταν η εμφάνιση της Αλβανίας. Η τραγουδίστρια, με σαφείς επιρροές από το star trek, εμφανίστηκε με μία... σφηκοφωλιά στο κεφάλι ενώ το σύνολο απογείωσε η υπέροχη πλεξούδα-τζίβα που αγκάλιαζε όλο χάρη το λαιμό της! Τα κορίτσια της Λετονίας από την άλλη, μάλλον μπερδεύτηκαν και πίστεψαν ότι αντί για τη σκηνή της Εurovision, εμφανίζονταν σε νυχτερινό κέντρο της εθνικής οδού. Το λαμέ και η δαντέλα σε όλο τους το μεγαλείο και μάλιστα σε χρώμα θαλασσί!

Για τη Φινλανδία τα λόγια είναι περιττά. Η κοπέλα μάλλον δεν είχε στυλίστα οπότε θα πρέπει να είμαστε επιεικείς μαζί της. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε το απαράδεκτο ασύμμετρο φόρεμά της το οποίο συμπλήρωνε με σκούρο καλσόν; Και όλο αυτό σε ένα κορμί που δεν το λες και λεπτεπίλεπτο... Και επειδή η Εurovision είναι, πάνω από όλα, ένας διαγωνισμός ελεύθερης έκφρασης, είχε και τον καρνάβαλό του. Συγκεκριμένα η τραγουδίστρια της Ολλανδίας εμφανίστηκε ντυμένη Ινδιάνα, και μάλιστα αρχηγός της φυλής αν κρίνουμε από τον αριθμό των φτερών, θέλοντας σίγουρα κάτι να δηλώσει αλλά χωρίς δυστυχώς να βρει ανταπόκριση!

Ευτυχώς για το φιλοθεάμον κοινό, εκτός από όλες αυτές τις παραφωνίες υπήρχαν και κάποιες πολύ καλές παρουσίες. Η Ήβη Αδάμου που εκπροσωπεί την Κύπρο, εμφανίστηκε με ένα παραμυθένιο κοντό φόρεμα και κυριολεκτικά μάγεψε το κοινό, όχι μόνο με τη φωνή αλλά και με την υπέροχη εμφάνισή της. Όπλο της δεν ήταν φυσικά η υπερβολή αλλά η φρεσκάδα και η ομορφιά της. Μία ακόμα εμφάνιση που λατρέψαμε, ήταν αυτή της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Η εκπρόσωπος της χώρας εμφανίστηκε με ένα επιβλητικό μαύρο φόρεμα ενώ εντυπωσίασε με τη φωνή αλλά και με την εξωπραγματική ομορφιά της.

Η Loreen της Σουηδίας, η οποία πλασάρεται ως το απόλυτο φαβορί και δικαίως, πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση. Απλή, πανέμορφη και κυρίως φωνάρα, απέδειξε πως «παν μέτρον άριστον» και κατέκτησε τους πάντες ενώ προκρίθηκε με ευκολία στον τελικό του Σαββάτου. Από τις αγαπημένες μας εμφανίσεις δε θα μπορούσαμε φυσικά να παραλείψουμε τις γιαγιάδες της Ρωσίας οι οποίες κατέκτησαν τις καρδιές όλων. Μπορεί να μην είχαν σκηνική παρουσία, εμφάνιση και εντυπωσιακά κοστούμια, αλλά και μόνο η γλυκύτητά τους σε συνδυασμό με την απίστευτη ενέργεια που έδειξαν, παρά την ηλικία τους, μας κέρδισε όλους. Την δική μας εκπρόσωπο, Ελευθερία Ελευθερίου, την κρατήσαμε για το τέλος καθώς μας είναι δύσκολο να είμαστε αντικειμενικοί. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε βέβαια το γεγονός ότι είναι από τις πιο όμορφες και ταλαντούχες παρουσίες του διαγωνισμού και μάλιστα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί!