Queen.gr αποστολή: Αθήνα-Ρώμη-Φλωρεντία-Αθήνα σε 24 ώρες

Queen.gr αποστολή: Αθήνα-Ρώμη-Φλωρεντία-Αθήνα σε 24 ώρες

Η Νίκη Κάρτσωνα πήρε το καπελάκι και τις βαλιτσούλες της και έκανε ένα ταξίδι-αστραπή στην Ιταλία για την 72η έκθεση Moda Prima.

Από την Παρασκευή είχαμε αρχίσει την γκρίνια. «Εσύ θα πας ταξιδάκι, τι ανάγκη έχεις, θα μας ξεχάσεις εδώ πέρα...», «Αχ η Φλωρεντία είναι τέλεια αυτή την εποχή. Α θα πας και Ρώμη; Ααααχ συμφορά», «Άαατιμη ζωή, άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους ρίχνεις στα τάρταραααα» και άλλα τέτοια όμορφα άκουγε όλη μέρα η αγαπημένη μας διευθύντρια, αλλά η ίδια επέμενε πως πάει καθαρά για δουλειά.

Και τελικά κάπως έτσι κατέληξε να είναι, καθώς η Νίκη ήρθε σήμερα το πρωί στο γραφείο πολύ κουρασμένη και ελαφρώς (έως βαρέως) ξενερωμένη από το ταξίδι της, καθώς δεν βρήκε τίποτα το ενδιαφέρον στην έκθεση μόδας της Φλωρεντίας. Παρόλα αυτά, πρόλαβε κι έκανε μια-δυο βόλτες στο κέντρο της πόλης αλλά και μια γρήγορη επίσκεψη στην Ρώμη (μην αναρωτιέστε μετά πως διατηρεί την σιλουέτα της, η γυναίκα δεν ξέρει τι σημαίνει «καρέκλα»), με το κινητό της στο χέρι έτοιμη να απαθανατίσει ό, τι της τραβούσε το ενδιαφέρον, ώστε να τα μοιραστεί μαζί μας και μαζί σας όταν γυρνούσε πίσω.

Η Νίκη λοιπόν μας είπε σήμερα πως η Φλωρεντία είναι μια πόλη γεμάτη από κόσμο που ξέρει πως να ζει καλά και οικονομικά, πως οι κάτοικοι δεν έχουν πρόβλημα να κάθονται στα σκαλιά και στα πλακόστρωτα πεζοδρόμια του ιστορικού κέντρου και να απολαμβάνουν τον ήλιο και τον καφέ τους, πως η Fontana di Trevi στη Ρώμη δεν σταματά ποτέ να είναι «πλημμυρισμένη» από τουρίστες (θα δείτε και την χαρακτηριστική φωτογραφία στη γκάλερι), αλλά και πως δύο από τα πιο συμβολικά καταστήματα της Ρώμης, το ιστορικό «Tiffany & Co.» και το κατάστημα της Chanel, έχουν «πόρτα» στις εισόδους τους (!) και ελέγχουν τη ροή του κόσμου στο μαγαζί, επιτρέποντας περιορισμένο αριθμό ατόμων κάθε φορά. Το ακόμα πιο περίεργο; Ο κόσμος κάνει ουρές για να μπει μέσα. Μίλησε κανείς για οικονομική κρίση;

Έκθεση, λοιπόν, μπορεί να μην χάρηκε, η Νίκη Κάρτσωνα όμως πήρε την ευρωπαϊκή πολιτισμική της δόση και μας την μεταφέρει αυτούσια στις παραπάνω φωτογραφίες. Απολαύστε!