Γιάννης Βαρουφάκης: Τι αφίερωσε στην Κριστίν Λαγκάρντ;

Γιάννης Βαρουφάκης: Τι αφίερωσε στην Κριστίν Λαγκάρντ;

Γιατί η επικεφαλής του ΔΝΤ εξόργισε τον γνωστό καθηγητή οικονομικών;

Ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν ήταν ο μόνος που εξοργίστηκε με τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ στην εφημερίδα Guardian. Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε μεταξύ άλλων, ότι οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους, ενώ τόνισε, ότι ανησυχεί περισσότερο για την υποσαχάρια Αφρική παρά για τη χτυπημένη, από την κρίση, Ελλάδα.

Και ενώ η σελίδα της στο facebook πλημμύρισε από δεκάδες χιλιάδες σχόλια ο Γιάννης Βαρουφάκης μέσα από τη σελίδα του, τις αφιέρωσε κάποιους στίχους από το τραγούδι των Led zeppelin, "Stairway to Heaven" και ένα σχόλιο:

«Αφιερώνω αυτή τη ανάρτηση αν και καθυστερημένα στην Christine Lagarde για τα εξαιρετικά γελοία σχόλια της σε σχέση με την παιδική ανέχεια στην Ελλάδα, την οποία θεώρησε δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με την φτώχεια των πιο καταδικασμένων παιδιών της Αφρικής. Έτσι, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ενός διεθνούς οργανισμού, ο οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην παιδική φτώχεια στην Αφρική και λατινική Αμερική, και που σήμερα είναι στα όρια μιας παρόμοιας προσπάθειας να επιφέρει παρόμοιες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδας, αφιερώνω τους επόμενους στίχους»

Μια πρόχειρη μετάφραση των στίχων είναι η ακόλουθη:

Όπως κατηφορίζουμε το δρόμο,
οι σκιές μας είναι ψηλότερες από τις ψυχές μας.
Να, περπατά μια κυρία που όλοι ξέρουμε
που εκπέμπει λευκό φως και θέλει να δείξει
πώς όλα ακόμη μετατρέπονται σε χρυσό...