Στο πλατό της Ελένης Μενεγάκη...

Στο πλατό της Ελένης Μενεγάκη...

Όχι δεν είχαμε συναντηθεί ποτέ. Ούτε για συνέντευξη, ούτε σε κοινωνική συναναστροφή καν! Πρώτη φορά που είδα την Ελένη Μενεγάκη ήταν στο πλατό της, ως καλεσμένη της. Να πω πως πραγματικά είναι εκθαμβωτικά όμορφη, πολύ απλή και ήρεμη οικοδέσποινα, ενώ σου δημιουργεί αίσθηση φιλίας και οικειότητας σε μεταφυσικό σημείο. Οι συνεργάτες της είναι επίσης τόσο ήρεμοι που δε συνηθίζεται σε τηλεοπτικό πλατό. Και γελαστοί. Αυτή η ηρεμία, μεγάλη εντύπωση μου έκανε.

Είχα μέσα μου, να πω την αμαρτία μου, την προκατάληψη πως οι σταρ είναι απαιτητικές, αυταρχικές, πολύ καλομαθημένες. Η επαγγελματική συνάντηση με την Ελένη Μενεγακη μου το χάλασε! Γελαστή, ενθουσιώδης, ήρεμη, με πλήρη έλεγχο του τι γίνεται ανά λεπτό στην εκπομπή της. Η δε υποδοχή της ήταν τόσο γενναιόδωρη σε καλές κουβέντες και προσοχή, που εμένα με άγχωσε να πω κάτι έξυπνο να την δικαιώσω. Έτσι πέρασα κάνα τέταρτο πλήρους σιωπής! Η εξοικείωση της με το φακό είναι πια τέτοια που σε κάνει να ξεχνάς τις κάμερες και νομίζεις πως είσαι στο σαλόνι του σπιτιού της, απλά έχει πιο δυνατά φώτα (και τι φώτα! Να σημειώσω πως καλύτερο φωτισμό δεν έχω δει σε εκπομπή!).

Επειδή δε περνούσα όμορφα με τις φιλενάδες μου Ελεάννα Τριφίδου και Κλεοπάτρα Πατλάκη και επειδή η Ελένη όπως σας είπα είναι πολύ βελούδινη παρουσία, για πότε το καλωσόρισμα, έγινε αποχαιρετισμός δεν το κατάλαβα και ας πέρασαν περίπου 2 ωρίτσες αέρα. Μετά ένοιωσα κάτι ενοχούλες γιατί βάλαμε ανάμεσα μας τον Γρηγόρη Γκουντάρα που κάτι τόλμησε να πει για τις 45αρες και δεν δείξαμε έλεος. Και με στατιστικές να το δεις, μια γυναίκα αναφέρεται, λέει 7000 λέξεις τη μέρα, ενώ ένας άνδρας 2.500. Είχε 4 κυρίες να συνομιλήσει ο Γρήγορης, άρα, υπολογίστε λέξεις που φεύγανε στον αέρα!

Μέσα μου, τσίμπησε και λίγο η θλίψη, γιατί είδα την ομάδα της εκπομπής να δουλεύει σχεδόν χορογραφημένα, οι κ. Γιαλαλή, Καραγιάννη, ο Άλεξ και θυμήθηκα τους δικούς μου συναδέλφους όταν ήμασταν στις εκπομπές μας και φορούσαμε την ίδια φανέλλα!
Αυτά σου κάνει η κυρία Μενεγάκη! Βλέποντας την απ το σπίτι, ξεχνάς την κρίση, ζώντας την από κοντά νομίζεις πως όλα είναι όπως παλιά. Μαγικά...