Για τους Ράδιο Αρβύλα καλοκαίριασε...

Για τους Ράδιο Αρβύλα καλοκαίριασε...

Τόσο ο καιρός, όσο και όλοι εμείς, αρνούμαστε πεισματικά να πιστέψουμε πως έχουμε καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι που θα σημαίνει air condition άρα υψηλούς λογαριασμούς της ήδη φουσκωμένης ΔΕΗ. Ένα καλοκαίρι που θα'χει εκλογές, στις αρχές του τουλάχιστον, και πολλά ερωτηματικά για το μέλλον της χώρας –και δε βαριέσαι, κυρίως το δικό μας του καθένα.
Ένα καλοκαίρι ανεργίας, υποαπασχόλησης, απληρωσιάς που δεν προμηνύεται ηλιόλουστο, γαλανό, ανέμελο, αλλά σκυθρωπό και εσωστρεφές. Οι μόνοι που έδειξαν να το συνάντησαν είναι οι Ράδιο Αρβύλα, που εχθές το βράδυ αποχαιρέτησαν βλέποντας την «φωτεινή πλευρά της ζωής», είπαν ευχαριστώ σε συνεργάτες και κοινό, αγκαλιαστήκαν και έκαναν έξοδο για τις παραλίες πρώτα απ'όλα της Χαλκιδικής και βλέπουν.
Υψηλή η τηλεθέαση τους, φυσικά και ήδη αισθητή η απουσία τους. Γιατί; Διότι η πολιτική και οι εξελίξεις της ήταν που έδιναν υλικό όλο αυτόν το καιρό στο σχολιασμό τους, που μας έκανε να γελάσουμε ή έστω να χαμογελάσουμε και να ξορκίσουμε κοροϊδεύοντας αυτό που μας φοβίζει. Οι ράδιο Αρβύλα στάθηκαν στο ύψος των απαιτήσεων της εποχής και ενός πικραμένου λαού. Δεν του γύρισαν τη πλάτη και του χάρισαν το μεγαλύτερο δώρο: το γέλιο.

Ο Λάκης Λαζόπουλος σ αυτή τη κρίσιμη περίοδο για όλους εμάς που κράτησε συντρόφια, παρηγορώντας μας, έλειψε. Ο Θέμος Αναστασιάδης δεν ασχολείται με πολιτική. Με το τέλος των Ράδιο Αρβύλα μένουμε να παίρνουμε στα σοβαρά όλους εκείνους που δεν τους αξίζει μια τέτοια αντιμετώπιση. Και μπορεί να χουμε δώσει ραντεβού το Σεπτέμβρη αλλά όπως είπε και ο Αντώνης Κανακης, «ποιος ξέρει τι θα γίνει μέχρι τότε και πως θα ναι τα πράγματα».
Τουλάχιστον Αντώνη, θα αναγνωριζόμαστε μεταξύ μας, ποιος είναι με ποιόν, και κάτι είναι και αυτό...