Βασίλισσα Ελισάβετ: 60 χρόνια στο θρόνο

Βασίλισσα Ελισάβετ: 60 χρόνια στο θρόνο

Τι είναι το Ιωβηλαίο, και πώς θα το γιορτάσει η Μεγάλη Βρετανία;

Αυτό το Σάββατο, στη Μεγάλη Βρετανία ξεκινούν οι εορτασμοί για τα 60 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ της Δεύτερης στον θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας. Κανονικά, η θητεία της 25χρονης -τότε- Βασίλισσας ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου του 1952, όταν πέθανε ο πατέρας της και η ίδια κληρονόμησε το αξίωμα. Η Ελισάβετ είναι η δεύτερη Βρετανίδα μονάρχης που κλείνει 60 χρόνια στον θρόνο, μετά την Βασίλισσα Βικτώρια, που γιόρτασε το Ιωβηλαίο της το 1897.

Είναι γνωστή η αγάπη των Βρετανών προς την βασιλική οικογένεια της χώρας τους και, από αυτό το Σάββατο, 2 Ιουνίου, έως και την Τρίτη, 5 του μήνα, σε κάθε δρόμο της Γηραιάς Αλβιόνας, οι εορτασμοί αναμένονται πολλοί και πανηγυρικοί. Με την Ελισάβετ να είναι γνωστή για την αγάπη της στα χρωματιστά, εκτυφλωτικά ταγιέρ, ακόμα και στα 86 της χρόνια, οι εμφανίσεις της αυτές τις τέσσερις μέρες αναμένεται να συζητηθούν έντονα.

Στα πλαίσια των εορτασμών θα δούμε street parties, οργανωμένα από τους κατοίκους κάθε γειτονιάς της χώρας, την τιμώμενη γαλαζοαίματη (που η αγάπη της για την ιππασία είναι γνωστή) στην μεγαλύτερη ιπποδρομία της χώρας, το Epson Derby (ανυπομονούμε να δούμε το καπέλο που θα επιλέξει η Αυτής Υψηλότητα), μία συναυλία με τους Elton John, Annie Lennox, Paul McCartney και άλλους και πολλά άλλα.