Πέτρος Κωστόπουλος-Τζένη Μπαλατσινου: H ζωή, μετά από16 χρόνια γάμου

Πέτρος Κωστόπουλος-Τζένη Μπαλατσινου: H ζωή, μετά από16 χρόνια γάμου

Η γνωριμία, ο έρωτας και ο γάμος, ενός διάσημου ζευγαριού.

Το 1994 για όλους εμάς που το έχουμε ζήσει, ήταν μια ωραία και ανέμελη εποχή. Οι μισθοί μας ήταν σε δραχμές, ο Άκης Τζοχατζόπουλος ήταν Υπουργός Εσωτερικών, ξημερωνόμασταν στο Mercedes και στο +soda και τα δελτία ειδήσεων, αντί για κατάθλιψη, μας έφερναν ανία.
Ο Πέτρος Κωστόπουλος, ήταν ο περιζήτητος εργένης της εποχής. Ωραίος, έξυπνος, πετυχημένος, bon viveur, το άγιο δισκοπότηρο κάθε γυναίκας από 20 μέχρι 50 ετών.
Η πρώην star Ελλάς, Τζένη Μπαλατσινού την ίδια εποχή, ήταν στην κορυφή του κόσμου ή τουλάχιστον του μικρόκοσμου, που λάτρευε τα μοντέλα, τα λαμπερά εξώφυλλα των περιοδικών, τα πάρτι και τη χρυσόσκονη μια ολόκληρης εποχής, στην οποία το lifestyle ήταν αθώο και απενοχοποιημένο.
Ο Πέτρος και η Τζένη ήταν γνωστοί, αλλά όχι φίλοι. Το μοντέλο είχε κάνει έως τότε δεκάδες εξώφυλλα στα περιοδικά του. Μπορεί να μην ήταν ακόμη εκδότης, αλλά ήταν ένας πανίσχυρος διευθυντής περιοδικών όπως το ΚΛΙΚ, η DIVA και το MEN.


Ο ίδιος ο Πέτρος έχει πει σε συνέντευξή του στο Nitro του 1996, ότι όχι μόνο δεν είχε δει την Τζένη ερωτικά, αλλά προσπάθησε να την προξενέψει σε φίλο του. Ο Πέτρος λέει χαρακτηριστικά: «Για καιρό έψηνα τον καλύτερο φίλο μου και κουμπάρο Θ.Χ, να της την πέσει. Με την Τζένη είχα μια σχέση μυστήρια. Δεν είχα καμία σχέση ερωτική, αλλά μια σχέση καλή, φιλική, πατρικο-αδελφο-προστατευτική. Την συμπαθούσα πιο πολύ απ όλες, γιατί δεν έκανε ποτέ το ψώνιο και γιατί είχε καθαρά ρομαντική ομορφιά. Όταν ήταν στο Star της έλεγα, να κάνεις αυτό, εκείνο, έτσι. Όμως από το μυαλό, το συνειδητό, δεν είχε περάσει τίποτε απολύτως ερωτικό και έψηνα τον φίλο μου, γιατί ήταν πιο κοντά στις δικές του προδιαγραφές, απ' ότι στις δικές μου».

Χρειάστηκε όμως ένα ταξίδι στο Λονδίνο για να δει ο Πέτρος με άλλο μάτι την Τζένη. Τότε δούλευε στην διεύθυνση του Star channel και οι δυο τους ταξίδευσαν στο Λονδίνο για μια συνέντευξη της Cindy Crawford. Όταν επέστρεψαν από το Λονδίνο, δεν ήταν πλέον φίλοι, αλλά ζευγάρι. Η Τζένη καλεσμένη στην εκπομπή "Μες στην καλή χαρά" θυμάται την γνωριμία της με τον Πέτρο: «Ήμουν αρραβωνιασμένη τότε και εκείνος είχε μια σχέση. Υπήρχε παράθυρο στις σχέσεις μας, που έμπαζε. Ε, εγώ χώρισα. Ο Πέτρος άργησε λίγο να χωρίσει. Οι άντρες έχουν πιο πολλές τύψεις, λένε. Βασικά οι άντρες είναι και αρχηγοί και οσιομάρτυρες. Εγώ τσακ μπαμ χώρισα, αν και συζούσα, ενώ εκείνος δεν συζούσε».

Η σχέση τους, στην αρχή, προσπάθησε να κρατηθεί μυστική, μια και οι δυο τους έπρεπε να διαχειρισθούν τις προηγούμενες σχέσεις τους. Η Τζένη ήταν αρραβωνιασμένη με τον επιχειρηματία Δημήτρη Σπυρόπουλο, ενώ ο Πέτρος έβγαινε με μια εντυπωσιακή γυναίκα και όχι τη Φιλίππα, όπως πολλοί πιστεύουν. Μάλιστα λέγεται, ότι η τότε σύντροφός του –που δεν χάρηκε καθόλου από τα νέα- ένα βράδυ προσπάθησε να καταστρέψει το τζιπ του Πέτρου, πηδώντας πάνω στο καπό.

Όταν το 1995 ο Πέτρος διαφωνεί με τον εκδότη Άρη Τερζόπουλο και παραιτείται, η Τζένη στέκεται δίπλα του, στηρίζοντας και επικροτώντας τις αποφάσεις του. Πολλά στόματα έκλεισαν, αυτά, που υποστήριζαν ότι ένα ωραίο και πετυχημένο μοντέλο θα φύγει τρέχοντας στην πρώτη δυσκολία ή όταν χαθεί η δύναμη του συντρόφου της. Ο Πέτρος λίγο αργότερα θα εκμυστηρευτεί σε φίλους του, ότι εκείνη ήταν η πρώτη στιγμή που κατάλαβε, ότι η Τζένη ήρθε στη ζωή του, για να μείνει.

Το μέλλον θα δικαιώσει τις επαγγελματικές του επιλογές. Θα ιδρύσει την εταιρία ΙΜΑΚΟ και θα βρεθεί σύντομα στην κορυφή των εκδόσεων.

Στα 42 του έχει πετύχει πολλά, απ όσα ονειρεύονταν και ήρθε η στιγμή που ο αμετανόητα εργένης θα σκεφτεί να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο πλευρό μιας γυναίκας. Η σχέση του με την Τζένη πήγαινε από το καλό στο καλύτερο και αν και οι δυο τους δεν είχαν αναφέρει ποτέ το ενδεχόμενο του γάμου, ο Πέτρος ήξερε ότι η Τζένη θα έλεγε ναι σε μια πρόταση γάμου. Έτσι ισχυρίζεται ο ίδιος στη συνέντευξη του στο Nitro, όπου μάλιστα περιγράφει και πώς της έκανε την πρόταση γάμου: «Σαν αγγούρι. Μου ήρθε η έμπνευση μια μέρα που ήμουν στο γραφείο. Δεν έκανα το κλασικό, πάμε να φαμε, ανοίγω το κουτάκι με το μονόπτερο και το ξεφουρνίζω. Και επειδή είμαι και ντροπαλό αγγούρι, την παίρνω τηλέφωνο και της λέω. "Δεν μου λες, επειδή χαλάει o καιρός στη Μύκονο τον Ιούλιο και αρχίζουν οι αέρηδες, πότε προτιμάς να παντρευτείς; 15 η 22 Ιουνίου"; Δεν μιλάει για λίγο και μετά μου λέει. "22 μου ακούγεται καλύτερο". Μετά της είπα να πάρει και καμία αστρολόγα να τη ρωτήσει πότε είναι καλύτερα. Είπαν αυτές ότι 16 ήταν η καλύτερη ημερομηνία, αλλά πια το είχαμε κλείσει. Για μένα θα είναι μια μπανάλ μέρα, για κείνη προσπαθώ να την κάνω υπέροχη».


Ο Γάμος γίνεται τελικά στη Μύκονο. Στην εκκλησία θα βρεθούν μόνο οι κοντινοί συγγενείς και οι κολλητοί φίλοι του ζευγαριού, αλλά στο μεγάλο πάρτι που θα γίνει στο σπίτι τους, θα περάσει όλη η κοσμική επιχειρηματική και πολιτική ελίτ της χώρας. Πάνω από 300 άτομα θα ευχηθούν καλή ζωή στο νέο ζευγάρι.

Και οι ευχές τους πιάσαν τόπο. Το 1997 γεννιέται η πρώτη του κόρη η Αμαλία (η Άμυ όπως την φωνάζουν χαϊδευτικά), ακολουθούν 2 χρόνια μετά η Αλεξάνδρα και το 2007 γεννιέται ο Μάξιμος.

Μάλιστα ο Μάξιμος, ο οποίος είναι κολλητός φίλος με τον Γιωργάκη, τον γιο της Δέσποινας Βανδή, πήρε το όνομά του από τον ήρωα της ρομαντικής ταινίας "A Good Year" Μάξιμο, που τον υποδύονταν ο Russell Crowe.

Σήμερα, 16 χρόνια μετά το ζευγάρι, για όσους τους ξέρουν, είναι κολλητοί φίλοι, σύντροφοι και εραστές. «Τα χρόνια δεν έχουν αλλάξει τη σχέση τους» λέει πολύς καλός φίλος του ζευγαριού, που κάνει παρέα μαζί τους τα τελευταία 10 χρόνια και συνεχίζει: «Με τα χρόνια μοιάζει να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Μοιάζουν οι δυο τους σαν να είναι ο ίδιος άνθρωπος ή σαν ο ένας, να είναι ή καλύτερη εκδοχή του άλλου»