Λιάνα Κανέλλη, η αντισυμβατική

Λιάνα Κανέλλη, η αντισυμβατική

Μέχρι ο Ηλίας Κασιδιάρης να σηκωθεί στον αέρα της εκπομπής «Πρωινό ΑΝΤ1» και να χτυπήσει την βουλευτή του ΚΚΕ, στον μέσο τηλεθεατή όλα φαίνονταν φυσιολογικά.

Άλλωστε, η κυρία Κανέλλη είναι γνωστή για την τάση της να μην «μασάει» τα λόγια της.

Αντισυμβατική, πάντα ετοιμόλογη και πολλές φορές εκκεντρική, η Λιάνα Κανέλλη έχει απασχολήσει επανειλημμένα με την παρουσία της στα τηλεοπτικά πάνελ, αλλά και στα βουλευτικά έδρανα. Καταδικάζοντας κάθε μορφή σωματικής βίας, και λέγοντας, καταρχήν, ένα μεγάλο «μπράβο» στην κυρία Κανέλλη γιατί υπήρξε η μόνη από το πάνελ του «Πρωινού ΑΝΤ1» που αντέδρασε όταν ο εκπρόσωπος Τύπου της χρυσής αυγής πέταξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο της βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ρένας Δούρου, ρίχνουμε μία ματιά σε αξέχαστες τηλεοπτικές και κοινοβουλευτικές στιγμές της.

Τον Ιούλιο του 2011, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, όπου ήταν καλεσμένη, ο Γιώργος Παπαχρήστος παρενέβη τηλεφωνικά για να διαμαρτυρηθεί για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε η κυρία Κανέλλη στον τίτλο της εφημερίδας «Τα Νέα». «Θέλω να συστήσω στην κυρία Κανέλλη ότι αν πρέπει να ντρέπεται για κάτι είναι γι΄ αυτά που λέει κατά καιρούς. Να λέτε για τα "Νέα" ότι ντρέπεστε και για τους τίτλους;». Η κυρία Κανέλλη του απάντησε: «Μου απαγορεύετε να σχολιάζω τίτλους εφημερίδας; Έλεος κύριε Παπαχρήστο έλεος! Θα μου κάνεις εσύ συστάσεις εμένα; Ιερά Εξέταση είσαι;».

Δείτε το απόσπασμα εδώ.

Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή, η κυρία Κανέλλη ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας, κρατώντας ένα μπουκάλι γάλα και μία φρατζόλα ψωμί. «0,60 και το γάλα 2 ευρώ. Σύνολο 2,60 ευρώ ημερησίως μόνο γι' αυτά. Τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 950 ευρώ το χρόνο μόνο γι' αυτά. Θυμάμαι Στ. Μάνο με τουβλάκια προεκλογικά και μη πείτε πως σας χάλασα το ντεκόρ Βουλής», ενώ όταν οι υπόλοιποι βουλευτές άρχισαν αν διαμαρτύρονται για την εικόνα, η ίδια συνέχισε: «Στα δύσκολα το γάλα ζεσταίνεται και γίνεται παπάρα».


Δείτε το απόσπασμα εδώ.

Λίγους μήνες αργότερα, τις ημέρες της ψήφισης του δεύτερου Μνημονίου, η βουλευτής του ΚΚΕ κλήθηκε στο βρετανικό Channel 4. Με φόντο την Ακρόπολη, και αφού αποκάλεσε τον παρουσιαστή της εκπομπής , John Snow, «dear», η κυρία Κανέλλη εξέφρασε την αντίθεσή της με τα μέτρα, λέγοντας ότι, σαν λαός, νιώθουμε «bold and beautiful».

Δείτε το απόσπασμα, εδώ.

Λίγες εβδομάδες πριν, και συγκεκριμένα τον Μάιο, άγριος καβγάς ξέσπασε μεταξύ Λιάνας Κανέλλη και Αργύρη Ντινόπουλου. Στην εκπομπή ανταλλάχθηκαν χαρακτηρισμοί όπως «χαφιέδες», «ξετσίπωτος», «τηλεκομμουνίστρια», «απόγονος μαυραγορίτη».

Δείτε το απόσπασμα, εδώ.

Διαβάστε ακόμα: Αυτόπτες μάρτυρες όλοι της βίας...

Επίθεση με γροθιές του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη (συνεχή updates)