Ηλίας Κασιδιάρης: Αποσπάσματα από το βιβλίο που έγραψε το 2010

Ηλίας Κασιδιάρης: Αποσπάσματα από το βιβλίο που έγραψε το 2010

Ο υπ. βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποθεώνει την "τέχνη" του πολέμου.

Αν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που δεν ξέρει ποιος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης ή τι έκανε στη Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, τότε ζει κάτω από μια πέτρα ή είναι ερημίτης.
Ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που αναστάτωσε τα ελληνικά και ξένα Media, είδε σήμερα σχεδόν όλη του τη ζωή να γίνεται θέμα στο Internet ή στην τηλεόραση. Ποιος είναι, πού γεννήθηκε, τι σπούδασε; Κάθε μικρή λεπτομέρεια της ζωής σου ενδιαφέρει, όταν μπεις κάτω από το μικροσκόπιο. Και ο Κασιδιάρης έκανε ότι περνούσε από το χέρι του –κυριολεκτικά- για να στρέψει το μεγεθυντικό φακό πάνω του.
Όμως ο εκπρόσωπος Τύπου είχε απασχολήσει τον Τύπο πολύ πριν η Χρυσή αυγή ζητωκραυγάσει για το 7% που πέτυχε στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Τον Ιούνιο του 2010 ο Κασιδιάρης παρουσίασε το βιβλίο που έγραψε με τίτλο "Τομέας Χ".


Στο εξώφυλλο υπάρχει ένας άνδρας κουκουλοφόρος που κρατά ένα αυτόματο όπλο, ενώ πρόκειται για 8 ιστορικά διηγήματα, για 8 μάχες όπου οι αρετές του πολέμου σκιαγραφούνται στην πραγματική του διάσταση. Η σελίδα της Χρυσής Αυγής διαβεβαιώνει ότι θα το διαβάσουμε με κομμένη ανάσα, ειδικά αν είμαστε μαχητές. Μάλιστα στην παρουσίαση του βιβλίου είχε μιλήσει και ο Μιχαλολιάκος ο οποίος δήλωσε για το protégé του: «ένας πραγματικός λογοτέχνης, μια εξαίρετη γραφίδα, το αντίθετο από ό,τι συνηθίζεται, καθώς οι άνθρωποι που γράφουν βιβλία είναι τίποτε κουλτουριάρηδες με μούσια, με κάτι γυαλιά ματομπούκαλα, ξέρω 'γω και τα λοιπά».


Μάλιστα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου υπάρχει ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
"Οι Έλληνες βρίσκονταν παντού. Χιλιάδες πολεμιστές ντυμένοι στα μαύρα είχαν με μία δρασκελιά κατέβει από τους λόφους και ξεχύνονταν με μανία καταπάνω τους. Μέσα σε λίγες στιγμές η πομπή των θηραμάτων είχε αρχίσει να σφαγιάζεται χωρίς έλεος. Άοπλοι και αδύναμοι, οι Αλβανοί δέχτηκαν αγόγγυστα τη μοίρα τους. Όσα χέρια υψώνονταν στην πρωτογενή θέση άμυνας θερίζονταν σαν στάχυα. Αμέσως μετά κόβονταν τα ακάλυπτα κεφάλια. Η μανία των επιτιθέμενων ήταν μεθοδευμένη. Τα ξίφη τους έκοβαν ό,τι εξείχε. Χέρια, πόδια, κεφάλια είχαν γεμίσει κάθε άκρο του στενού δρόμου "

Το απόσπασμα που θυμίζει περισσότερο b-movie, παρά λογοτεχνία θα μπορούσε να είναι ακόμη ένα κείμενο σκονισμένο σε κάποιο ράφι. Όμως την διαφορά την κάνει ο συγγραφέας και όχι το κείμενο. Αν ήμασταν ψυχολόγοι θα βάζαμε στοίχημα, ότι μικρός κακοποιούσε τα γατάκια της γειτονιάς και επίσης θα του λέγαμε, ότι η οργή δεν είναι συναίσθημα, αλλά ασθένεια.

Διαβάστε επίσης: Ηλίας Κασιδιάρης : Όσα δεν ξέρετε γι αυτόν

Επίθεση με γροθιές του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη