Ο πρωτοφανής τηλεοπτικός ξυλοδαρμός, μια μέρα...

Ο πρωτοφανής τηλεοπτικός ξυλοδαρμός, μια μέρα...

Οι γροθιές στο πρόσωπο της Κανέλλη και το νερό στο πρόσωπο της Δούρου, από τον Κασιδιάρη της ΧΑ, παίζουν και ξαναπαίζουν τηλεοπτικά.
Απ'την επανάληψη συνηθίσαμε την βία και ξεπεράσαμε την αποστροφή των πρώτων στιγμών. Πιο ψύχραιμα τώρα ακούμε όλοι μαζί τις αναλύσεις, τις συζητήσεις, τα σχόλια. Στα σόσιαλ Μίντια, η έλλειψη αντανακλαστικών του κ. Παυλοπουλου γίνεται στόχος. «Η ώρα είναι 6.30 απόγευμα και ο Παυλοπουλος τώρα σηκώθηκε απ την καρέκλα του» γράφουν κάπου. Οι άνθρωποι σε καφέ, μπαρ, θέατρα, ταξί σχολίαζαν εχθές μόνο αυτό το πρωτοφανές στα χρονικά της τηλεόρασης συμβάν.

Τις πρώτες στιγμές είπα και εγώ φταίνε αυτοί που τους βγάζουν στις εκπομπές τους. Μετά, χαλιναγωγώντας την εύκολη μου παραφορά, σκέφτηκα πως δεν έχουν δικαίωμα να μην το κάνουν. Και απ το νόμο και απ'την ηθική. Η δημοκρατία αντιμετωπίζει όλα τα νόμιμα κόμματα το ίδιο. Οι ψήφοι οι δικοί μας αντιμετωπίζονται το ίδιο! Και πως αλλιώς; Αν βάζαμε ποιοτικά κριτήρια στο δικαίωμα ψήφου ποιος θα το όριζε και πως θα ονομάζαμε αυτό το πολίτευμα άραγε γιατί το Δημοκρατία δεν του ταιριάζει! Έτσι ο κ. Κασσιδιάρης, ή ο κ. «Καραισκάκης», έχουν για τη Δημοκρατία την ίδια βαρύτητα με τον Γλέζο, διότι πολύ απλά τους έχουμε εμείς ψηφίσει.

Άκουσα, κάποια στιγμή, ερώτηση στην Κανέλλη, «γιατί δεχτήκατε να καθίσετε στο ίδιο τραπέζι μαζί του;». Εύγλωττα η κ. Κανέλλη απάντησε πως «γιατί εγώ αντέχω τη δημοκρατία, άλλοι δεν την μπορούν». Και οι δημοσιογράφοι, καλούν τους εκλεγμένους βουλευτές απ τον ελληνικό λαό, της Χρυσής Αυγής, όχι από κοσμικότητα ή επειδή τους θεωρούν μια χαρά τυπάκια για παρέα, αλλά γιατί έτσι πρέπει να κάνουν, αυτή είναι η δουλειά τους, αυτό τους ορίζει ο νόμος.
Κι ας είδαμε τις τελευταίες μέρες την δυσαρέσκεια πολλών δημοσιογραφιών που συνομιλούσαν μαζί τους. Και ας είδαμε πριν τον ξυλοδαρμό και άλλες φορές τον κ. Κασσιδιάρη να πετάει τα μικρόφωνα και να φεύγει απ'τα τηλεοπτικά πλατό!

Αλλά δημοκρατία σουρ μεζούρ δεν υπάρχει, κομμένη και ραμμένη στα μετρά του καθένα μας. Να κρατάμε τα καλά της και να αποκλείουμε τους κ. Κασσιδιάρηδες που ψηφίστηκαν. Έτσι είναι αυτά και αφού δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε τουλάχιστον ας τα ανεχτούμε...