Εγώ, η looser...

Εγώ, η looser...

Στις ειδήσεις του Σαββατοκύριακου, η βόμβα! Η κ. Τρεμη πουλάει λέει το σπίτι της, στην Στησιχόρου αν δε κάνω λάθος, που κάποτε ήταν το αρχοντικό των Καρέρ, το επίταξε αξιωματούχος των Ναζί όταν εισέβαλλαν στην χώρα, πουλήθηκε και εκεί ζούσε η Άλικη Βουγιουκλάκη για χρόνια. Οι φωτογραφίες συγκλονιστικές! Υψηλής αισθητικής το σπίτι και όχι αστεία! Τις είδα και κομπλεξαρίστηκα, η γυναίκα! Καρό κουρτίνες μακριές, συνδυασμένες με τα χαλιά και τις ξύλινες επενδύσεις στον τοίχο, κρεβατοκάμαρες σα βασιλικές, τεράστιες, με τα μαξιλάρια πάνω σα να'χαν κατάστημα με λευκά είδη προικός. Λάμπες πανάκριβες, πολύφωτα! Ακόμη και κορδόνια για τις κουρτίνες διέκρινα που μετά την κ. Βίκυ Σταμάτη μπήκαν στα ποθημένα μου, διότι ουδέποτε είχα υπολογίσει το κορδόνι που δένει την κουρτίνα τόσο σημαντικό πράγμα και τις είχα πάντα αμελημένες και ανεξάρτητες, αλλά τώρα τα εξετάζω.

Άμα δεν έχει κορδόνι η κουρτίνα, το σπίτι δεν είναι αρχοντόσπιτο! Με τις ώρες κοίταζα τις φωτογραφίες. Μόνο μη τις δει το σόι μου στο Μεσολόγγι και ξεπέσω στα μάτια τους εντελώς. Διότι θα σου πουν και αυτοί, δημοσιογράφος η Τρέμη με τόσο βιός, δημοσιογράφος και εσύ, που στο νοικιάρικο το πιο πολύτιμο πράγμα που έχεις είναι οι φωτογραφίες απ τη βάφτιση των παιδιών σου και δυο Μουράνο κηροπήγια δώρο στο γάμο της μάνα σου απ την κουμπάρα της; Έχω εγώ μούτρα να ξαναβγώ στην πλατεία Παπαστράτου στο Αγρίνιο και να περάσω απ την Μακρινεία; Αυτά μου κάνει η κ. Τρέμη και πέφτω σε κατατονία και δε βγαίνω ούτε στο περίπτερο! Και ας κόντυναν να δαχτυλάκια μου απ το γράψιμο, απ'το πολύ πάτα στα πλήκτρα! Ένα με το χώμα αισθάνομαι!

Αυτές οι φωτογραφίες του υπέρ σικ σπιτιού, με τα δυο σαλόνια, τα ντρεσινγκ ρουμς, τις ταπετσαρίες, την κομψή πολυτέλεια, το Van Cliff κολιέ που το τελευταίο καιρό έχει αποκαθηλωθεί απ τον λαιμό της κ. Τρέμη αλλά και η δήλωση πέρισυ της κ. Στάη πως λόγω κρίσης και αυτή έκανε θυσίες και απέλυσε τον σοφέρ της, με κάνουν το πιο κομπλεξικό πλάσμα που υπάρχει στις δημοσιογραφικές πιάτσες! Που πόσο θα'θελα, να'χω έναν μπάτλερ μόνο για τη χαρά του να τον απολύσω! Άντε ένα παιδί για την πισίνα! Και ας μην έχω πισινά!

Για το δημοσιογραφικό μου γόητρο, ρε γαμώ το...