Οι γυναίκες της χρονιάς και η Κατερίνα Ζαρίφη

Οι γυναίκες της χρονιάς και η Κατερίνα Ζαρίφη

Κάποτε ήταν ευκαιρίες για πάρτι και για βεγγέρες, όπου ασχολούμασταν με τις μέρες τι φόρεσε η καθεμία και αν της πήγαινε. Σχηματοποιήσεις και ομαδοποιήσεις και διακρίσεις για τις γυναίκες που στην Ελλάδα, τελικά, μόνο ένας ρόλος τους αναγνωρίστηκε: της σεξουαλικά διαθέσιμης. Όχι σε πρακτική η καθημερινότητα, αλλά σε εικόνα.
Η γυναίκα της χρονιάς έπρεπε να έχει ένα άλλοθι αποδοχής και ένα ύφος εξώφυλλου, με προτάσεις, προκλήσεις, υγρασίες. Διάβαζα λοιπόν, μια συνέντευξη της Κατερίνας Ζαρίφη που απέχει απ'τα στάνταρ. Έχει χιούμορ, άποψη, διαφορετικότητα, αυτοσαρκασμό, δυναμικότητα. Και δεν φορεί σα ρούχο δανεικό πρότυπα, επιλεγμένα από άλλους.

Ρωτήθηκε λοιπόν ποια θα ψήφιζε ως «γυναίκα της χρονιάς». Και απάντησε: «Τη γειτόνισσά μου, η οποία έχει τέσσερα παιδιά, είναι εργαζόμενη σε ημιαπασχόληση και καταφέρνει πάντα να είναι χαμογελαστή και μάλιστα με το τριπλάσιο χιούμορ από εμάς. Για μένα, άξιες λόγου είναι οι καθημερινές γυναίκες που αγωνίζονται, είτε φορώντας τακούνια, είτε σπορτέξ, είτε παντόφλες και τα βγάζουν πέρα με το χαμόγελο στα χείλη. Η φήμη και τα χρήματα δεν σε κάνουν τίποτα. Ο μόχθος σε κάνει σπουδαίο».

... Τίποτα άλλο!