Tα iconic εργαζόμενα κορίτσια της μεγάλης οθόνης!

Tα iconic εργαζόμενα κορίτσια της μεγάλης οθόνης!

Ποια είναι τα πιο αγαπημένα σύμβολα της γυναικείας χειραφέτησης στο σινεμά;

Την περασμένη εβδομάδα οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές καταψήφισαν το αίτημα του Paycheck Fairness Act, ενός κινήματος που προασπίζει το διακίωμα ίσης αμοιβής γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια ιέση και γενικότερα τα ίδια προσόντα. Στην Αμερική και σε πολλές ακόμη χώρες, αρκετοί εργοδότες υποπληρώνουν τις γυναίκες υπαλλήλους σε σχέση με τους άντρες ακόμη και αν κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά!

Σύμφωνα με τον εκρπόσωπο της πλειοψηφίας των Γερουσιαστών Harry Reid, «υπάρχει πιθανότητα να επανεξεταστεί το ζήτημα αλλά προς το παρόν θα περιμένει». Αντιρδώντας σε αυτό η γερουσιαστής του Maryland, Barbara Mikulski φώναξε: «Φορέστε το κραγιόν σας! Ισιώστε τους ώμους σας! Ντυθείτε και πάμε να πολεμήσουμε για αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει. Πάμε για μία νέα αμερικανική επανάσταση όπου οι γυναίκες πληρόνονται για ισότιμη εργασία! Ας βάλουμε ένα τέλος στην εισοδηματική διάκριση αυτόν τον αιώνα επιτέλους μία και καλή!»

Eν τω μεταξύ και άλλες χώρες σκέφτονται να παγώσουν το ζήτημα με αφορμή την οικονομική κρίση... Αν είναι ποτέ δυνατόν!

Μαζί σου Barbara! Πάμε να θυμηθούμε και τα πιο αγαπημένα/αποφασισμένα εργαζόμενα κορίτσια της μεγάλης οθόνης από το 1970 μέχρι σήμερα. Από την Kirstie Alley και την Dolly Parton μέχρι την Julia Roberts και τη δική μας αθάνατη Αλίκη Βουγιουκλάκη, έμπνευση υπάρχει πολλή...