Δέσποινα-Τατιάνα: Μια σχέση μίσους, που έγινε φιλία.

Δέσποινα-Τατιάνα: Μια σχέση μίσους, που έγινε φιλία.

Όλο το παρασκήνιο της σχέσης, των δύο διάσημων γυναικών.

Το τρέιλερ της εκπομπής «Μίλα» παίζει διαρκώς στο Star Chanel*. Η συχνότητα, οφείλεται φυσικά, στην διάσημη καλεσμένη. Η Δέσποινα Βανδή, λίγο πιο ξανθιά και πάντα σέξι, γυμνάζεται και φτιάχνει σοκολατένιες τούρτες, τις οποίες μοιράζεται με την Τατιάνα Στεφανίδου. Και οι δύο γυναίκες φαίνονται άνετες, χαμογελούν αβίαστα, μοιράζονται μια τηλεοπτική οικειότητα, θα μπορούσες να τις πεις, δύο καλές φίλες. Και όμως, η σχέση τους για παρά πολλά χρονιά υπήρξε γήπεδο ρινγκ και η απέχθεια της μίας προς την άλλη δεν ήταν μυστικό. Πώς ξεκίνησε όμως αυτή η αντιπάθεια και πότε και γιατί τερματίστηκε;

Το 2003 ήταν η εποχή που οι μεσημεριανές εκπομπές ήταν στο ζενίθ τους. Το κουτσομπολιό ήταν ανελέητο και οι ζωές όλως των διάσημων Ελλήνων, ήταν στο μικροσκόπιο. Όσο τα νούμερα τηλεθέασης ήταν υψηλά, δεν υπήρχε καμία δικαιολογία και κανένας ηθικός φραγμός.
Αν δεν ήσουν φίλος ή με το μέρος του συστήματος, ήσουν εχθρός. Έτσι τουλάχιστον συνέβη με το ζευγάρι Ντέμης Νικολαΐδης και Δέσποινα Βανδή, όταν ανακοίνωσαν ότι δεν επιθυμούν καμία, μα καμία δημοσιότητα στο γάμο τους.
Το πανηγύρι που στήθηκε γύρω από το γάμο της χρονιάς, ξεκίνησε από την αναγγελία γάμου. Η Τατιάνα –όπως φυσικά και όλες οι εκπομπές-με την εκπομπή της στο Alter, «Γυάλινος τοίχος» ασχολήθηκε με ιδιαίτερο σθένος. Οι πιέσεις της ίδιας, αλλά και των συνεργατών της, για το αποκλειστικό, δεν απέδωσαν. Μετά τις πιέσεις, άρχισαν οι γκρίνιες και αφού και αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα, άρχισαν οι προσβολές, οι ειρωνείες και ο χλευασμός. Για μέρες, η Δέσποινα έπρεπε να λογοδοτήσει για το πώς τολμούσε να αφήσει τα Media έξω από το γάμος της, ενώ πολλές φορές ο Ντέμης άκουσε να τον αποκαλεί η Τατιάνα «κοντό» και «κομπλεξικό». Το γεγονός πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Όσο η Τατιάνα, άλλα και κάθε έλληνας παπαράτσι, κυνηγούσε το χρυσό πλάνο, άλλο τόσο το ζευγάρι και κυρίως ο Ντέμης πείσμωνε. Ακολούθησαν απόπειρες για συνεντεύξεις φιλών και συνεργατών, πλάνα έξω από το πατρικό της Δέσποινας και του Ντέμη και στενή πολιορκία των συγγενών.

Η κορύφωση του δράματος –κυριολεκτικά- ήρθε την μέρα του γάμου. Ανάμεσα στα δεκάδες συνεργεία που είχαν μαζευτεί απ το πρωί, έξω από το παλιό τους σπίτι στη Φιλοθέη, το πιο επίμονο φυσικά ήταν το συνεργείο της Τατιάνας. Τον καταιγισμό των ερωτήσεων αντιμετώπισαν αρχικά οι μητέρες του ζευγαριού και μετά ήρθε η σειρά της Δέσποινας που αν και ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, άκουγε πεντακάθαρα τους ρεπόρτερ της Τατιάνας που την έβριζαν και την φώναζαν με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Χρόνια μετά, η Δέσποινα εκμυστηρεύτηκε σε στενή της φίλη, ότι η πιο άσχημη και στενάχωρη στιγμή που την έκανε να κλάψει, την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της, ήταν οι κραυγές και οι χαρακτηρισμοί των ρεπόρτερ.


Ο γάμος και η δεξίωση έγιναν με επιτυχία και όντως καμία φωτογραφία δεν κατάφερε να διαρρεύσει από την τελετή. Σε λίγες μέρες ο θόρυβος είχε εξασθενήσει, αλλά όχι και η μνήμη της Δέσποινας, που αποφάσισε ότι το όνομα της Τατιάνας Στεφανίδου, δεν θέλει να το ξανακούσει στη ζωή της.
Θα το ακούσει όμως, μια και ύστερα από λίγα χρόνια και οι δύο θα βρεθούν στην ίδια επαγγελματική στέγη. Η Δέσποινα στην δισκογραφική εταιρία Heaven, που ανήκει στον όμιλο Αντ-1 και η Τατιάνα παρουσιάστρια του καναλιού. Στελέχη της εταιρίας και του καναλιού πιέζουν την τραγουδίστρια να εμφανιστεί στην εκπομπή Fame story. Παρουσιάστρια του μουσικού ρεάλιτι είναι φυσικά η Τατιάνα και έτσι η Δέσποινα βάζει όρους. Θα εμφανιστεί, θα τραγουδήσει, άλλα δεν θα δεχτεί ουδεμία ερώτηση από την παρουσιάστρια. Μπορεί η προσπάθεια επανένωσης των δύο διάσημων γυναικών να ήταν αποτυχημένη , όμως η Τατιάνα είδε να ανοίγει ένα μικρό παράθυρο στην μεταξύ τους επικοινωνία. Τα επόμενα χρόνια η έξυπνη δημοσιογράφος, θα βάλει κοινούς γνωστούς να της μιλήσουν, θα επιχειρήσει και η ίδια και τέλος θα ζητήσει δημόσια συγνώμη για την συμπεριφορά της. Η Δέσποινα, για όσους την ξέρουν, είναι άνθρωπος που δεν θέλει να κρατάει μέσα της αρνητικά συναισθήματα. 'Έτσι μετά το συγνώμη της Τατιάνας, τα πράγματα έγινα πολύ πιο εύκολα. Το Δεκέμβριο του 2009 η Τατιάνα θα ταξιδέψει μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να πάρει συνέντευξη από τη Δέσποινα που θα προβληθεί την πρωτοχρονιά του 2010. Λέγεται ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό το τηλεοπτικό "προξενιό" έπαιξε η Τζένη Μπαλατσινού. Οι δύο διάσημες ελληνίδες θα συναντηθούν από κοντά, θα μιλήσουν, θα ξεδιαλύνουν ότι έχει μείνει θολό από το παρελθόν και τέλος θα αποφασίσουν να τα αφήσουν όλα πίσω τους.

Μπορεί να μην έγιναν ποτέ κολλητές φίλες, αλλά συχνά, πυκνά, μιλούν στο τηλέφωνο, μοιράζονται κοινά ενδιαφέρονται μια και οι δυο τους είναι μαμάδες, αλλά κυρίως εκτιμά και σέβεται η μία την άλλη και όπως φαίνεται έχουν αναπτύξει, τηλεοπτική χημεία.

*Η εκπομπή "Μίλα με καλεσμένη τη Δέσποινα Βανδή¨, θα προβληθεί σήμερα από το Star.