Αχνό το άρωμα γυναίκας στην Βουλή μετά τις εκλογές!

Αχνό το άρωμα γυναίκας στην Βουλή μετά τις εκλογές!

Ποιες γυναίκες κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση στα έδρανα;

Στην Α' Αθήνας, η ΝΔ εξέλεξε οκτώ βουλευτές εκ των οποίων μόνο δύο γένους θηλυκού: Ολγα Κεφαλογιάννη και Φωτεινή Πιπιλή. Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εξέλεξε την Ελενα Κουντουρά και το ΚΚΕ τη Λιάνα Κανέλλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Μαρία Μπόλαρη.

Μεταξύ όσων εκλέγονται στη Β' Αθηνών για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Σοφία Σακοράφα, η Ρένα Δούρου, η Όλγα Βαλαβάνη, η Χαρούλα Καφαντάρη και η Βασιλική Κατριβάνου. Για τη Νέα Δημοκρατία η Σοφία Βούλτεψη, η Άννα Καραμανλή, η Κατερίνα Σιδηροπούλου-Παπακώστα, η Παναγιώτα Ιακωβίδου και από τη Χρυσή Αυγή η Ελένη Ζαρούλια. Για το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα, για τη ΝΔ η Γεωργία Μαρτίνου και για το ΠΑΣΟΚ η Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου.

Στη Β' Πειραιώς εκλέγονται η Ευγενία Βαμβακά από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Διαμάντω Μανωλάκου του ΚΚΕ και η Μαρία Γιαννακάκη από τον ΔΗΜΑΡ. Περνώντας στην Α' Θεσσαλονίκης, εκλέγονται μεταξύ άλλων η Έλενα Ράπτη της ΝΔ και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου και η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ. Μία θέση κέρδισε και η Ασημίνα Ξηροτύρη του ΔΗΜΑΡ. Στη Β' Θεσσαλονίκης από την άλλη, εκλέχθηκε για το ΚΚΕ η Ελένη Γερασιμίδου, για τον ΣΥΡΙΖΑ η Ευαγγελία Αμμανατίδου, ενώ για τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Σταυρούλα Ξουλίδου. Η Δημοκρατική Αριστερά ανέδειξε την Κατερίνα Μάρκου. *Στην υπόλοιπη Ελλάδα εκλέγονται ανά κόμμα οι:

-ΣΥΡΙΖΑ
'Ολγα Γεροβασίλη, Μαρία Κανελλοπούλου, Έφη Γεωργοπούλου-Σάλταρη, Μαρία Διακάκη, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Αγαθοπούλου Ειρήνη-Ελένη, Ηρώ Διώτη, Αγνή Καλογερή, Αφροδίτη Σταμπούλη, Φωτεινή Αραμπατζή, Παναγιώτα Δριτσέλη, Κατερίνα Ιγγλέζη.
-ΝΔ
Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Ασημίνα Σκόνδρα, Μαρία Αντωνίου, Ζέττα Μακρή, Ελένη Αντωνοπούλου-Μπουρούνη, Ελένη Μακρή- Θεοδώρου, Ασπασία Μανδρέκα.
-ΚΚΕ
Ιωάννα Ταμπάκη-Σοφρόνωφ.
-ΠΑΣΟΚ
Άντζελα Γκερέκου
-Ανεξάρτητοι Έλληνες
Μίκα Ιατρίδη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα.

Διαβάστε ακόμη:

Εκλογές Ιούνιος 2012: Ποια ηχηρά ονόματα έμειναν εκτός Βουλής;