Ωραίο το σακάκι σου Έλενα μου...

Ωραίο το σακάκι σου Έλενα μου...

Μέσα σ'όλο τον ορυμαγδό των φωνών στα κανάλια αυτές τις μέρες τις συνεχώς προεκλογικές, όπου ως θεατές και ως πολίτες παίζαμε σε δυο χορδές συναισθημάτων, αυτή του φόβου και αυτή της οργής, τα ίδια πρόσωπα παρέλαυναν απ τα καθιστικά μας. Με την βαθιά ριζωμένη εμμονή πως ο κόσμος αυτός δύσκολα αλλάζει και μια μικρή θλίψη είπα να το διασκεδάσω βλέποντας πως ντύνονται σοβαρά στις εκλογές οι κυρίες που θα μας σώσουν και αυτές της ενημέρωσης.

Η κ. Φώφη Γεννηματα με άλλο χρώμα σακάκι κάθε μέρα, έντονο κόκκινο ή κίτρινο και μαύρο από μέσα πάει με όλα, με το ίδιο ακριβώς κόψιμο ευαγγελίζονταν και αυτή την σιγουριά των προτάσεων της για τη δική μου σωτηρία. Σώστε όπου θέλετε Φώφη εκτός απ την μόδα, διότι με αυτό το φωτεινό κόκκινο σε ταγιερακι μόνο στην Ανάσταση όταν είσαι σύζυγος νομάρχη εμφανίζεσαι κανονικά, αλλιώς απαγορεύεται.

Στα πιο κομψά σακάκια και στην ασφάλεια του ασπρόμαυρου μας εντυπωσίασε η κ. Κουντουρά αλλά και η κ. Διαμαντόπουλου. Η δεύτερη μπορεί να μην έχει ψηφιζόσαστε απ'τον λαό για τον εκπροσωπήσει, αλλά τόσο στην μόδα όσο και στο ύφος δείχνει να μην έφυγε ποτέ απ την εξουσία. Η κ. Νταλάρα πιο κομψή και πιο μοντέρνα απέφυγε το σακάκι. Πράγμα που έκανε και η κ. Στάη με μια εξαιρετική μπλούζα στις μπλε αποχρώσεις του νικητή της εκλογικής βραδιάς και ένα μοντέρνο και ασυνήθιστο κόψιμο στο λαιμό.

Η Μαρία Χούκλη πάντως, σα να πήγαινε συμπεθέρα σε τραπέζι γάμου. Σταρφαταλιζέ μπεζ που έγραφε ως φόδρα. Η κ. Τρέμη στα γκρι, ως στρατιωτική νοσοκόμος προϊσταμένη που πήρε άδεια εξόδου. Η κ. Μπιζόγλη πάλι, είναι γνωστό πως φορεί τουλάχιστον 2 νούμερα μικρότερο σακάκι στο ίδιο κόψιμο επίσης και σε όλα τα χρώματα, που την στενεύει συνήθως και στους ώμους και στα μπράτσα.

Η κ. Δουρου, Παρασκευή πρέπει να'χε πάει για ψώνια γιατί φόρεσε εντυπωσιακότατο φούξια την Κυριακή, κατάλληλο για ξανθές και ήταν σαν μπομπονιερίτσα, κόντρα στον δυναμισμό της. Λίγο βαριά ήταν η Αλέκα Παπαρήγα η οποία τις προηγούμενες μέρες για τις ομιλίες και τις διακανόνισες εμπιστευόταν μάλλον επαγγελματίες μακιγιέρ και ήταν άψογη, ενώ το βράδυ των εκλογών και του 4,5% για το ιστορικό ΚΚΕ, επέλεξε μια μαύρη γραμμή πάνω απ το μάτι και τίποτα άλλο.
Λιτά, αγωνιστικά και πένθιμα. Σαν τις μέρες μας! Άρα εδώ που τα λέμε ίσως και η πιο κομψή μου φαίνεται...