H Rihanna φαίνεται πως κατέκλεψε τον David LaChapelle

H Rihanna φαίνεται πως κατέκλεψε τον David LaChapelle

Ο διάσημος φωτογράφος μήνυσε την ποπ σταρ, κατηγορώντας την για κλοπή του concept φωτογραφιών του και χρήση τους στο νέο της videoclip «S&M».

Είναι γνωστό στον χώρο της τέχνης πως παρθενογένεση δεν υπάρχει. Όλοι εμπνέονται από όλους. Κάτι απολύτως λογικό, μέχρι όμως ενός σημείου.

Αυτό το σημείο φαίνεται πως ξεπέρασε η Rihanna στο videoclip για το νέο της τραγούδι «S&M», στο οποίο φαίνεται πως δεν έχει απλώς εμπνευστεί από το έργο του διάσημου φωτογράφου David LaChapelle, αλλά το έχει κλέψει στεγνά.

Ο φωτογράφος, γνωστός για πολλές δουλειές του, μεταξύ των οποίων φωτογραφήσεις για το περιοδικό Rolling Stone, μήνυσε πρόσφατα την τραγουδίστρια για οικειοποίηση και αντιγραφή της δουλειάς του, λέγοντας πως υπάρχουν, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά οχτώ σκηνές στο νέο της video που είναι κλεμμένες από οχτώ διάσημες φωτογραφίες του.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο LaChapelle κατηγορεί την Rihanna για την αντιγραφή «σύνθεσης, συνολικού concept, αίσθησης, τόνου, διάθεσης, θέματος, χρώματος, σκηνικών, διακόσμησης, γκαρνταρόμπας και φωτισμού» από τις φωτογραφίες του, συμπεριλαμβανομένων βασικών σκηνών και χαρακτηριστικών, όπως το κοστούμι από λάτεξ, η σκηνή όπου πάει βόλτα με λουρί έναν φύλακα (φωτογραφία του LaChapelle για εξώφυλλο της Vogue το 2002), και το outfit από εφημερίδες (που είχε φορέσει η Lady Gaga σε φωτογράφιση του LaChapelle). Δεν τα λες και λίγα.

Ο φωτογράφος δηλώνει πως δεν είχε καμία ανάμειξη στο video, ούτε κάποιος από την ομάδα του, και έμειναν όλοι έκπληκτοι όταν το video κυκλοφόρησε. Ο τρόπος που το έμαθαν βέβαια, ήταν αρκετά ειρωνικός: «Οι interns μας είπαν πως οι φαν του David είχαν ενθουσιαστεί με το video και ήθελαν να μάθουν αν το είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος. Έπειτα τα τηλέφωνα στο γραφείο άρχισαν να χτυπάνε σαν τρελά, και όλοι μας έλεγαν "Ουάου, είναι απίστευτο, είναι ακριβώς ίδιο με τις φωτογραφίες!"», αναφέρει ένας υπάλληλος του LaChapelle.

Είναι ένα πράγμα το να το παίζεις «κακό» κορίτσι για να προμοτάρεις τη δουλειά σου, RiRi, και άλλο το να καταλήγεις να χάνεις την αξιοπρέπειά σου, σωστά;