Story: «Μα εγώ αγαπώ τη Λιάνα» (παλιό τραγούδι του Γ. Οικονομίδη)

Story: «Μα εγώ αγαπώ τη Λιάνα» (παλιό τραγούδι του Γ. Οικονομίδη)

Πολλά γράφτηκαν και πολλά ειπώθηκαν, τα περισσότερα για τον έναν πρωταγωνιστή ενός δράματος βίας με μάρτυρες όλους μας. Φυσικά ξέρετε γιατί μιλάμε. Θα πρέπει να ζείτε στο εξωτερικό, άλλωστε, ή σε άλλο χρόνο για να μην θυμάστε τις γροθιές στο πρόσωπο από τον Κασσιδιάρη, σε μια Λιάνα Κανέλλη, που σαν σοβαρός άνθρωπος προσπάθησε να προστατέψει την συνάδελφο της κ. Δούρου.

Αν και κάθε εμφάνιση της δημοσιογράφου, παρουσιάστριας, εκδότριας, μητέρας, βουλευτού του ΚΚΕ, κ. Κανέλλη αποτελεί πάντα αφορμή. Ποιά είναι όμως αυτή η γυναίκα αλήθεια; Η Γαρουφαλλιά – Λιάνα μιλάει τρεις γλώσσες, έχει τελειώσει το Κολέγιο Αθηνών και την Νομική, είναι η πρώτη γυναίκα που εκφώνησε δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση και η πρώτη στην ιδιωτική, στο Μέγκα. Έχει κάνει την εκπομπή «Ψηλά τα χέρια» που αποτέλεσε πρότυπο για αντίστοιχες εκπομπές συνεντεύξεων, ενώ εργάστηκε ως ανταποκρίτρια του ABC- USA κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου.
Έχει εργαστεί επίσης στους τηλεοπτικούς σταθμούς Seven X, Star Channel, ANT1, Σκάϊ. Να πούμε πως στα περισσότερα κανάλια τσακώθηκε με τα αφεντικά και έφυγε, μη σηκώνοντας μύγα στο σπαθί της. Έχει βραβευθεί μεταξύ άλλων, με το Βραβείο Ιπεκτσί. Έχει γράψει τα βιβλία "Στοχασμοί", "Λειτουργία των Όρκων" και "Ρουάντα, ο Ρους του Κάτω Κόσμου". Πριν πολλά χρόνια είχε εκδώσει και ποιητική συλλογή που η ιδία πια δείχνει να μη θυμάται, ενώ έχει γράψει και στίχους τραγουδιών, στο άλμπουμ της Αφροδίτης Φρυδά "Την ώρα που κοιμούνται τα θηρία".

Εξηγώντας το αν και βουλευτής του ΚΚΕ –και η πρώτη που ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο- ζει στην Εκάλη, είπε για το σπίτι της πως το αγόρασε από μια φίλη της μάμας της και πως «ο τύπος του σπιτιού προδιαγράφει τη πολιτική σκέψη; Δεν υπάρχει ΚΥΠατζης στο Πέραμα, καθίκι στο Κολωνάκι και σταλινικός στη Βουλιαγμένη;».
Κάποτε αμφισβητήθηκε από παλαιά στελέχη του ΚΚΕ. Ανάμεσα σ'άλλους ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος, επιτέθηκε στην επιλογή της τότε ηγεσίας του κόμματος με τη φράση «Θα ήταν και κωμικό και τραγικό για ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ να ταλανίζεται από την κυρία Κανέλλη, με τον κύριο Ζουράρι, με τις ιδιαιτερότητές τους και τα δίκτυά τους».

Η Λιάνα Κανέλλη έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις στο παρελθόν αλλά σε όλες αντέδρασε με την γνωστή της δυναμικότητα. Απ'τον μακαρίτη τον Γιαννόπουλο που την είχε αποκαλέσει «πατσαβούρα» ή τον κ. Καψή που την είπε «γαϊδούρι», σε live τηλεοπτικές αναμετρήσεις η Κανέλλη παίρνει πάντα το κοινό με το μέρος της.
Κατά τα αλλά αγαπά τις γάτες και ταΐζει τα αδέσποτα της γειτονιάς. Λατρεύει φυσικά τον γιό της, που έγινε 17 χρόνων, την αδελφή της, Νάνση, τους φίλους της, τους ανθρώπους που ζουν για τις ιδέες. Λατρέψαμε δε την ατάκα της «και αφού χορεύει αργεντίνικο τάγκο ο Κασσιδιάρης, γιατί δε χορεύαμε ένα μαζί, καλύτερα;».

Είμαστε σίγουροι πως και αυτό θα το χόρευε καλύτερα!