Μαριλένα Παναγιωτοπούλου: Πώς το gay parade παραλίγο να της χαλάσει την πανάκριβη βάφτιση;

Μαριλένα Παναγιωτοπούλου: Πώς το gay parade παραλίγο να της χαλάσει την πανάκριβη βάφτιση;

Λεπτομέρειες και φωτογραφίες από την βάφτιση του γιού της Αλέξανδρου.

Σε εποχές που ακόμη και οι πιο πλούσιοι και προνομιούχοι στην Ελλάδα επέλεξαν να μείνουν στο σκοτάδι, αποφεύγοντας τα μεγάλα κοσμικά πάρτι του παρελθόντος για να μην προκαλέσουν, κάποιοι άλλοι ζουν σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε.
Έτσι η γνωστή θεατρολόγος και κοσμική persona, Μαριλένα Παναγιωτοπούλου και ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Κοροξενίδης, αποφάσισαν να βαφτίσουν το δεύτερο γιό τους στην όμορφη Ρώμη, το περασμένο Σάββατο 23 Ιουνίου.

Τους προσκεκλημένους, πού έφτασαν περίπου τους 100, τους υποδέχτηκαν την Παρασκευή το βράδυ σε ένα πάρτι στη σουίτα Nijinsky του ξενοδοχείου "De Russie". Πρόκειται για μια σουίτα 172 τ.μ με ιδιωτική τεράστια βεράντα 239 τ.μ. Η τιμή της σουίτας ανέρχεται σε 11.000 ευρώ την ημέρα.

Τα τραπέζια είχαν στηθεί έξω στην βεράντα, αλλά για μιάμιση ώρα περίπου, οι περισσότεροι καλεσμένοι παρακολουθούσαν τον Αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με τη Γερμανία. Υπήρχε μπουφές και φυσικά σαμπάνια, ενώ οι περισσότεροι έφυγαν περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα

Η βάφτιση ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα στην ορθόδοξη εκκλησία, χρισμένη τον 6ο αιώνα μ.Χ , San Teodoro, μόνο που ένα συμβάν άλλαξε τα σχέδια τους. Έξω από την εκκλησία την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένο να περάσει η παρέλαση για το gay pride της Ρώμης. Και όσο οι gay της Ιταλίας παρήλαυναν υποστηρίζοντας περήφανα τις επιλογές τους, οι γονείς, αλλά και όλοι σχεδόν οι καλεσμένοι περίμεναν υπομονετικά μέχρι η αστυνομία να ανοίξει τελικά το δρόμο και να δώσει την άδεια να περάσουν. Κάποιες γενναίες κυρίες αποφάσισαν να πάνε με τα πόδια, περπατώντας για αρκετή ώρα με τις ψηλοτάκουνες γόβες ανάμεσα στα πλακόστρωτα στενά.

Έτσι με σημαντική καθυστέρηση ο μικρός - που γεννήθηκε τον Γενάρη στο Ντουμπάι, όπου μένει το ζευγάρι τα τελευταία χρόνια- βαφτίστηκε Αλέξανδρος από το νονό του Απόστολο Μητσάκο. Η τούρτα πάντως του μικρού, έγραφε το όνομα του με λατινικούς χαρακτήρες. Άλλη μια σύμπτωση συνέβη. Ο παπάς που λειτουργεί στην ορθόδοξη εκκλησία της ρώμης είναι ο Σιμεόν, γνωστός στο θεατρικό κοινό, μια και στο παρελθόν είχε παραβρεθεί σε όλες σχεδόν τις πρεμιέρες των θεατρικών σκηνών της Αθήνας.

Αμέσως μετά το μυστήριο, δύο λεωφορεία και ένα μικρό βαν μετέφερε τους καλεσμένους στην "villa delle Alpi", ένα υπέροχο σπίτι με τεράστιους φροντισμένους κήπους που ανήκει στη σχεδιάστρια Fendi. Επίσης υπήρχε μπουφές, ενώ ο D.J εκτός από disco και pop κομμάτια, έπαιξε και ελληνικά, κυρίως του Σάκη Ρουβά. Στην είσοδο της έπαυλης υπήρχαν 5 λιμουζίνες, οι οποίες μετέφεραν τους καλεσμένους που ήθελαν να φύγουν, μέχρι την πόρτα του ξενοδοχείου τους.

Κατά τις 2 το βράδυ πολλοί καλεσμένοι μεταξύ των οποίων και ο Κωνσταντίνος Κοροξενίδης, συνέχισαν τη διασκέδασή του στο club "Red Carpet".

Ανάμεσα σε αυτούς που ταξίδεψαν από Αθήνα, ήταν η Βάνα Μπάρμπα, ο Χάρης και ο Γιώργος Ντάβλας, η Ιωάννα Σουλιώτη, ο Γιάννης Καζανίδης, η Ειρήνη Νταιφά, η Δέσποινα Μοιραράκη με το σύζυγό της και ο κομμωτής Δημήτρης Γιαννέτος ο οποίος ταξίδεψε ειδικά στη Ρώμη για να χτενίσει και να βάψει τη Μαριλένα.

Και κάπως έτσι τελείωσαν τα όμορφα και πανάκριβα βαφτίσια του μικρού Αλέξανδρου.


Στο «ΟΚ» της Τετάρτης μπορείτε να βρείτε περισσότερο αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό.