Οι βασιλικές προσκλήσεις στάλθηκαν, όποιος ράφτηκε, ράφτηκε

Οι βασιλικές προσκλήσεις στάλθηκαν, όποιος ράφτηκε, ράφτηκε

Στάλθηκαν οι προσκλήσεις για τον γάμο του Πρίγκηπα William με την Kate Middleton, και δείχνουν κάπως έτσι.

Ο βασιλικός γάμος του Πρίγκηπα William με την Kate Middleton έχει γίνει από χτες και επίσημος –όχι πως θα άλλαζε κάτι δηλαδή- μιας και οι 1.900 προσκλήσεις που στάλθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη, αποκαλύφθηκαν.

Το δύσκαμπτο κρεμ χαρτί με τα χρυσά γράμματα και τις επιχρυσωμένες γωνίες έφτασε στα γραμματοκιβώτια αρχηγών χωρών, φιλανθρώπων, βασιλιάδων, λόρδων, συγγενών, οικογενειακών φίλων και απλών φίλων από το πανεπιστήμιο, σε όλον το κόσμο.

Εντελώς απλές και εντελώς επίσημες, φέρουν όλες στην κορυφή το έμβλημα της Βασίλισσας Ελισάβετ, της οποίας το όνομα αναγράφεται και στη θέση του αποστολέα. Κοινώς, ο γάμος του William οργανώνεται από την γιαγιά του.

Οι καλεσμένοι ζητούνται να φορέσουν στρατιωτική στολή, φράκο ή επίσημο κοστούμι εργασίας, ενώ οι 600 από τους 1900 καλεσμένους είναι προσκεκλημένοι επίσης στην δεξίωση που θα διοργανώσει η Βασίλισσα για το νιόπαντρο ζευγάρι, αμέσως μετά τον γάμο, στο Αββαείο. Από τους 600 αυτούς, οι μισοί είναι καλεσμένοι αργότερα το απόγευμα σε δείπνο που θα παραθέσει ο πατέρας του William, Πρίγκηπας Κάρολος. Οι προσκλήσεις βέβαια για αυτά τα δύο γεγονότα δεν πρόκειται να δημοσιευτούν μιας και είναι προσωπικές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακριβώς η ίδια πρόσκληση, με διαφορετικά ονόματα προφανώς, είχε σταλθεί και για τον γάμο του Καρόλου με την Νταϊάνα. Γιατί αν ξέρουν να κάνουν κάτι καλύτερα από τον καθένα στα βασιλικά ανάκτορα της Αγγλίας, αυτό είναι να κρατάνε τις παραδόσεις.