Η πρωταγωνίστρια του House, Lisa Edelstein, τάσσεται δυναμικά υπέρ των αμβλώσεων

Η πρωταγωνίστρια του House, Lisa Edelstein, τάσσεται δυναμικά υπέρ των αμβλώσεων

«Δεν θα πάμε πίσω, στην πίσω πόρτα» τιτλοφορείται το τηλεοπτικό σποτ του οργανισμού MoveOn.org στο οποίο πρωταγωνιστεί και υποστηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στις εκτρώσεις.

Το ζήτημα των εκτρώσεων στην Αμερική είναι ιδιαίτερα φλέγον αφού σε κάποιες πολιτείες είναι ακόμα παράνομη η διαδικασία με αποτέλεσμα να καταλήγουν πολλές γυναίκες στα χέρια κάποιου κομπογιαννίτη για να απαλλαγούν από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη τους, με κίνδυνο της υγείας τους, ακόμα και της ζωής τους. Η μάχη που δίνεται από διάφορους οργανισμούς που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα για να νομιμοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα η άμβλωση είναι πολύ έντονη και πολλοί διάσημοι σταρ τίθενται υπέρ του αγώνα αυτού προσπαθώντας να βοηθήσουν στον σκοπό.

Τελευταία στη μακρά λίστα των διασήμων που συμμετέχουν στη μάχη αυτή η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «House», Lisa Edelstein, που πρωταγωνιστεί στο σποτ του οργανισμού υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών MoveOn.org που προβάλλεται σε διάφορους (φιλελεύθερους) τηλεοπτικούς σταθμούς. Η κίνηση αυτή είναι αξιοσημείωτη αν αναλογιστεί κανείς πόσο σπάνια αναφέρεται ακόμα και η λέξη «άμβλωση» στην τηλεόραση της Αμερικής.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Ms.Magazine η ηθοποιός υποστήριξε με σθένος τη θέση της απέναντι στο θέμα. «Αποτελεί η άρνηση απέναντι στις αμβλώσεις επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των γυναικών και τις αναγκάζει να βρεθούν πίσω από κλειστές πόρτες και αμφίβολη ασφάλεια ... Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται σε οργανισμούς σαν τον MoveOn.org για να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει. Θέλω να επιστήσω την προσοχή όλων σε αυτό το θέμα. Δεν έχει σημασία αν είσαι Ρεπουμπλικάνος ή Δημοκρατικός ... οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως κινδυνεύουν να χάσουν ένα δικαίωμα που θα έπρεπε να είναι αναφαίρετο».

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον σποτ.