Mario Βalotelli: Από εγκαταλελειμμένο βρέφος, ήρωας του ποδοσφαίρου

Mario Βalotelli:  Από εγκαταλελειμμένο βρέφος, ήρωας του ποδοσφαίρου

Η απίστευτη ζωή του ιταλού ποδοσφαιριστή.

Ήρωας της Ιταλίας το τελευταίο 24ωρο είναι αναμφισβήτητα ο Mario Balotelli. Με δύο γκολ στο ημιτελικό παιχνίδι με την Γερμανία έγινε αντικείμενο λατρείας για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο, αλλά διάσημος ακόμη και σε όσους έβλεπαν το Euro 2012, για πρώτη φορά. Ο μόλις 21 ετών (γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990) Mario, που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, δεν ήταν τόσο τυχερός στα παιδικά του χρόνια.

Γεννήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας και οι γονείς του ήταν ο Thomas και η Rose Barwuah, φτωχοί μετανάστες από τη Γκάνα. Ο Mario μεγάλωσε κυριολεκτικά στα νοσοκομεία. Δύσκολες και επικίνδυνες επιπλοκές με τα εντερικά του, έκαναν τους γονείς και τους γιατρούς του να πιστέψουν ότι δεν πρόκειται να ζήσει για πολύ ακόμη. Μάλιστα βαφτίστηκε μέσα στο νοσοκομείο μια κι η μητέρα του δεν πίστευες ότι θα επιβιώσει. Η κατάσταση του βελτιώθηκε την άνοιξη του 1992 και η οικογένεια μετακόμισε στη Brescia, μια πλούσια βιομηχανική πόλη με εργοστάσια που έψαχναν για εργάτες.

Αρχικά στριμώχτηκαν μαζί με μια άλλη οικογένεια από την Αφρική σε ένα μικρό διαμέρισμα, πριν ζητήσουν την βοήθεια από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, επισημαίνοντας ότι ο Mario είχε πρόσφατα αναρρώσει από μια εγχείρηση. Τους συμβούλευσαν να δώσουν τον μικρό σε ανάδοχη οικογένεια, προτείνοντας τον Francesco και τη Silvia Balotelli που είχαν ήδη δύο δικά τους αγόρια και μια κόρη.

Οι Balotellio, μια λευκή εύπορη οικογένεια που ζούσε σε ένα μεγάλο σπίτι στη πλούσια πόλη Concesio προσέφερε στο Mario ένα lifestyle και μια ποιότητα ζωής που οι βιολογικοί του γονείς, ούτε στα όνειρά τους, δεν θα τολμούσαν να φανταστούν. Το 2008 μόλις συμπλήρωσε τα 18 του χρόνια ο Mario πήρε την ιταλική υπηκοότητα και ο ίδιος διάλεξε το επώνυμο Balotelli. Σε συνέντευξή του λίγο αργότερα υποστήριξε ότι οι βιολογικοί του γονείς που τον εγκατέλειψαν στο νοσοκομείο, ενδιαφέρθηκαν για εκείνον μόλις ανακάλυψαν ότι έγινε γνωστός, επειδή ήθελαν μέρος των χρημάτων του. Η περιουσία του αγγίζει τα 25 εκατομμύρια ευρώ. «Αν δεν γινόμουν ο Mario Balotelli, ο κύριος και η κυρία Barwuah δεν θα ενδιαφέρονταν καθόλου για μένα». Οι βιολογικοί τους γονείς ισχυρίζονται ότι ποτέ δεν τον ξέχασαν, ότι απλώς δεν είχαν χρήματα για δικηγόρους ώστε να πάρουν πίσω τον Mario ενώ κατηγορούν την θετή του οικογένεια, ότι του έχει κάνει πλύση εγκεφάλου.

Τελικά πίσω απο κάθε πετυχημένη ιστορία κρύβεται ένα δρόμα και κάτι μας λέει ότι σύντομα θα δούμε τη ζωή του super Mario και σε ταινία.

Διαβάστε επίσης:

Κυρία Μέρκελ: Με δύναμη απ'το Νότο...