Κυρία Μέρκελ: Με δύναμη απ'το Νότο...

Κυρία Μέρκελ: Με δύναμη απ'το Νότο...

Η τηλεόραση, το διαδίκτυο, τα ραδιόφωνο πρόλαβαν και τις δυο νίκες της Ιταλίας. Οι εφημερίδες, εκτός των ΝΕΩΝ και μπράβο στους δημοσιογράφους του, εδώ που τα λέμε, έχασαν τη δεύτερη. Όλοι εχθές είδαμε και χάρηκε η πικραμένη μας ψυχή, τα δυο γκολ του Μπαλοτέλι στην πολυδιαφημισμένη, παντοδύναμη ομάδα της Γερμανίας.

Όπως λέει ο κανόνας, η αλαζονεία πάντα προηγείται της πτώσης και η συγκεκριμένη εθνική ομάδα είχε προ πολλού εκφράσει την αμετροέπεια της. Για τον ευρωπαϊκό Νότο ο τελικός του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έγινε εχθές. Και κέρδισε η Ιταλία θυμίζοντας στον κόσμο, τον Αμερικανό Τζέσε Όουενς, που το 1936, στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου, κέρδισε 4 χρυσά και έκανε τον Χίτλερ να εγκαταλείψει το Ολυμπιακό Στάδιο οργισμένος, γιατί έβλεπε την Άρια υπερφυλή του να χάνει από έναν μαύρο.

Η δε μαντάμ Μέρκελ, είχε ζητήσει να υπάρχει γιγαντοοθόνη στην συνοδό κορυφής της Ευρώπης ώστε να απόλαυση την σίγουρη νίκη μέχρι εκείνη την ώρα της Γερμανίας. Και ξανά οι Ιταλοί μαζί με τους Ισπανούς και τους Γάλλους, πίεσαν τόσο τη Γερμανίδα καγκελάριο ώστε να αναγκαστεί να κάνει για πρώτη φορά πίσω στις αδιάλλακτες θέσεις της. Έτσι υποστήριξε το πακέτο για την ανάπτυξη ύψους 120 δισ. ευρώ, δέχθηκε την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης, καθώς και την αγορά ομολόγων χωρών που πιέζονται από τις αγορές από τους μηχανισμούς στήριξης.

Τα έκανε όλα αυτά, είπε και ένα τραγούδι, ή επί του προκειμένου, έκανε μια δήλωση πως είναι ικανοποιημένη.
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Ευρώπη βλέπει μπάλα και για άλλη μια φορά ο αθλητισμός μπαίνει στην υπηρεσία της εμψύχωσης λαών ή της επίδειξης της δύναμης του.

Παρ'όλα αυτά και τα δυο γκολ, ήταν γκολάρες...

Διαβάστε επίσης: Mario Βalotelli: Από εγκαταλελειμμένο βρέφος, ήρωας του ποδοσφαίρου