Ένα πορνό στα Όσκαρ

Ένα πορνό στα Όσκαρ

Μπορεί το περιεχόμενο του «Λόγου του Βασιλιά» μακράν να απέχει από οτιδήποτε σεξουαλικό, το πλατό του όμως;

Αν έχετε δει την ταινία σίγουρα σας έκανε εντύπωση το γραφείο του θεραπευτή λόγου Lionel Logue -που τον ενσαρκώνει με μοναδικό τρόπο ο υποψήφιος για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου Geoffrey Rush- αχανές και φθαρμένο από το χρόνο.

Εκεί όπου ο Βασιλιάς Γεώργιος -τον οποίο υποδύεται ο Colin Firth που είναι το φαβορί για φέτος στην κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου- καταφεύγει για να διορθώσει το πρόβλημα στην ομιλία του και καταλήγει με τον πρώτο και μοναδικό φίλο της ζωής του. Αυτό που δεν ξέρετε είναι πως το ίδιο πλατό έχει χρησιμοποιηθεί πρωτύτερα και σε άλλες ταινίες, όχι ακριβώς Οσκαρικές. Χάρη στη μνήμη ελέφαντα του QueerClick, ενός site αφιερωμένου στις gay πορνό ταινίες μάθαμε πως στον ίδιο χώρο έχουν γυριστεί ταινίες του είδους.

Χωρίς να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία με σιγουριά σας παρουσιάζουμε μια φωτογραφία από την εν λόγω πορνοταινία σε αντιπαράθεση με ένα πλάνο της ταινίας «Ο Λόγος του Βασιλιά» για να κρίνετε μόνοι σας. Εμάς μας φαίνεται πανομοιότυπος ο τοίχος, πάντως. Από την άλλη, ένας φθαρμένος τοίχος, είναι ένας φθαρμένος τοίχος και μπορεί να είναι οπουδήποτε...