Project Frozen Yoghurt: δοκιμάσαμε όσο πιο πολλά παγωμένα γιαούρτια μπορέσαμε και σας λέμε τις εντυπώσεις μας

Project Frozen Yoghurt: δοκιμάσαμε όσο πιο πολλά παγωμένα γιαούρτια μπορέσαμε και σας λέμε τις εντυπώσεις μας

Απόλυτο επιδόρπιο ή μόδα που θα περάσει;

Θυμάστε την εποχή που σας έδιναν το γιαούρτι με το ζόρι για να σας φύγει η γεύση της αντιβίωσης; που το λούζατε στο μέλι και το μπουκώνατε με δημητριακά και φρούτα μήπως και νοστιμεύσει και φύγει αυτή η ξινίλα που σας άφηνε σε κάθε κουταλιά; Ε, λοιπόν, το αγνό ελληνικό γιαούρτι που τόσο πολύ αγαπούσε η γιαγιά σας συνδυάζοντάς το με κάθε λογής φαγητό από μακαρόνια με κιμά, μέχρι ρύζι, άλλαξε διάθεση και με το σωστό marketing μετατράπηκε από αξεσουάρ του σπασίκλα στο πιο «trendy» επιδόρπιο.

Αρχικά είχαμε τα καταστήματα με λαχταριστά φρεσκοψημένα cupcakes. Παστέλ αποχρώσεις, λιχουδιές που έμοιαζαν με ζωγραφιστά ζαχαρωτά και συν δέκα κιλά σε κάθε ζυγαριά που σεβόταν τον εαυτό της. Ύστερα ήρθαν τα «σουβλατζίδικα πολυτελείας». Μεγάλοι μαυροπίνακες με αναγραφόμενες τις σπεσιαλιτέ του καταστήματος, γλάστρες βασιλικού μέσα σε inox περυτίλιγμα και πιτόγυρα να «φάνε και οι κότες». Η δίαιτα Dukan έδωσε τα εύσημά της στα σουβλακοκαλαμάκια κι έτσι από trend εξελίχθηκαν σε μαγαζιά πρώτης ανάγκης για τον ορκισμένο dukanette. Η τελευταία λέξη της μόδας δεν είναι οι εσπαντρίγιες Toms, οι φλιπ φλοπ havaianas, oύτε το spray tan solarium για υγιεινό μαύρισμα. Η ελληνική φρενίτιδα ξεκινάει και τελειώνει μέσα σε ένα από τα δεκάδες «frozen yoghurt» καταστήματα που έχουν ανοίξει το τελευταίο εξάμηνο και απειλούν να μας κάνουν από γαζέλες χοντρέλες και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ραντεβού με το καινούργιο αγόρι, βόλτα με τη θεία από το Σικάγο και ανταλλαγή σημειώσεων με το συμφοιτητή από την Πάντειο, όλα έχουν αποκτήσει νέο νόημα συνοδευόμενα από τη φράση, «πάμε για ένα frozen;», που δείχνει να έχει φτάσει σε δημοτικότητα ακόμα και το πάλαι ποτέ «πάμε πλατεία;», του λατρεμένου Λαζόπουλου.

Εμείς στο Queen.gr που διακρινόμαστε για τις γαστριμαργικές μας γνώσεις και την εγκράτεια σε οτιδήποτε σχετίζεται με παγωμένη, θεΐκή απόλαυση, θυσιαστήκαμε για εσάς και δοκιμάσαμε όλα τα frozen yoghurt Αθηνών και πάσης Ελλάδος (ναι η χάρη μας έφτασε μέχρι και τα frozen yoghurt της Φολεγάνδρου). Μετά από αυτό είμαστε σε θέση να σας δώσουμε κάποιες χρυσές συμβουλές για να συνεχίσετε τις διακοπές σας μέσα στο βραζιλιάνικο μικροσκοπικό μπικίνι σας χωρίς να χρειαστεί να ράψετε δύο για να χωρέσετε μέσα.

  • Ρωτάμε πάντα από τι γιαούρτι/ γάλα φτιάχνεται το frozen και προτιμούμε τα ελληνικά.
  • Προτιμήστε τη γεύση γιαούρτι από τις υπόλοιπες τύπου, μύρτιλο, πράσινο μήλο, σοκολάτα και τα λοιπά. Παχαίνει λιγότερο και είναι το πιο υγιεινό.
  • Μη χαίρεστε όταν βλέπετε «do it yourself» μηχανήματα γιατί προφανώς κρύβονται παγίδες για την καλοσμιλεμένη σιλουέτα σας. Πιάστε το μεσαίου μεγέθους κυπελλάκι, όχι το μεγάλο, και γεμίστε αλλά μην το ξεχυλλίσετε, είπαμε δεν είναι για χόρταση.
  • Τώρα χαμηλώστε το βλέμμα, κατεβάστε το κεφάλι και προσπεράστε τη βιτρίνα με τα toppings με ταχύτητα επιπέδου «αίολος κεντέρης». Αυτά κάνουν «τζιζ» και δεν τα τρώμε γιατί μετατρέπουν το άπαχο γιαουρτάκι σε πύραυλο θερμίδων.
  • Εάν πάλι δεν είστε δυνατός χαρακτήρας, ή θέλετε να κάνετε την υπέρβαση και να δοκιμάσετε κάτι σε γαρνιτούρα, προτιμήστε φρούτα και ξηρούς καρπούς, μακριά από τα μπισκότα, τα πουράκια και τη nutella σας βλέπουμε.


Εμείς ακολουθήσαμε τον πεντάλογό μας και για κάθε φορά που δεν τηρήσαμε τις χρήσιμες συμβουλές κάναμε από τύψεις μερικούς γύρους στο Λυκαβηττό. Δεν ξέρουμε εάν τα frozen yoghurt είναι το trend που θα φύγει όπως τα φλούο χρώματα για τον επόμενο χειμώνα, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως θα παραμείνει το little black dress της διατροφής μας.

Ξεκινήστε τα γιαουρτώματα, λοιπόν, είναι κολλητικό!