Ο ναρκισσισμός της Βίκυς Σταμάτη ως αιτία αποφυλάκισης...

Ο ναρκισσισμός της Βίκυς Σταμάτη ως αιτία αποφυλάκισης...

Προσωποποίησε ό,τι ως κοινωνία αποθεώσαμε και κάναμε λόγο ύπαρξης. Πλούτος υπερβολικός, πολυτελή σπίτια και αυτοκίνητα, φιρμάτα αξεσουάρ και ρούχα από οίκους υψηλής ραπτικής. Είχε εμφάνιση ωραία και αυτοκρατορική συμπεριφορά. Έκανε εξώφυλλα γυαλιστερά και κόσμικές εμφανίσεις και βεγγέρες δικιές της. Ήταν η ζωή της πυροτεχνηματική σε μια Αθήνα, που αγαπούσε τις λάμψεις ακόμα και τις υποκαιόμενες.

Σταρ των καιρών η κ. Βίκη Σταμάτη, χωρίς να πέσει καμία Βαστίλη πέρασε το κατώφλι της φυλακής, για να γίνει η σαπουνόπερα, δικαστικό δράμα. Law and order κανονικό χωρίς Σάρον Στόουν και Τζεφ Γκόλντμπλουμ. Κατά τη διάρκεια, λέει, της εξέτασής της από ψυχίατρο, καθάριζε συνεχώς τα χέρια της με αντιμικροβιακή κρέμα, ενώ κάθισε στην καρέκλα της, αφού την κάλυψε με καθαρό χαρτί!
Αγωνιούσε συνεχώς για το τι να κάνει ο πεντάχρονος γιος της, πράγμα ανθρώπινο, γυναικείο, της μάνας. Ο επίκουρος καθηγητή Ψυχιατρικής, που την εξέτασε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι θυμωμένη για το γεγονός της συνεχιζόμενης κράτησής της, πως έχει ψυχαναγκασμούς με την καθαριότητα. Και μετά λέει ο ψυχίατρος, ο χαρακτήρας της έχει πολλά στοιχεία ναρκισσιστικά τα οποία σε συνδυασμό με την σημερινή κατάστασή της λόγω της απομάκρυνσης από το γιό της, τη φυλάκιση της ίδιας και του συζύγου της μπορούν να πολλαπλασιάσουν τους κινδύνους από τις υπάρχουσες αυτοκαταστροφικές τάσεις του χαρακτήρα της και να την οδηγήσουν σε ακόμη πιο ακραίες συμπεριφορές κατά της ψυχικής υγείας και της ζωής της.

Η εισαγγελεία απορρίπτει το αίτημα να αφεθεί ελεύθερη με βάση την ψυχιατρική εξέταση, αφού εκτιμήθηκε ότι οι πιθανές διαταραχές του χαρακτήρα της δεν σχετίζονται με την ικανότητά της για καταλογισμό ή την αντίληψή της σε σχέση με την σε βάρος την κατηγορία και την υπεράσπιση του εαυτού της. Η εισαγγελία μάλιστα τόνισε πως μπορεί να παραχωρεί συνεντεύξεις, όπως έκανε πρόσφατα διατηρώντας «την ικανότητά της να επικοινωνεί και να ενεργεί για την υπεράσπισή της και όχι μόνο ενώπιον των αρμοδίων αρχών».

Ναρκισσισμός λοιπόν! Οι διαταραχές του αυτοθαυμασμού, της ερωτικής εμμονής με τη σπουδαιότητα σου, την εικόνα σου, την ύπαρξη σου, τη μοναδικότητα σου. Το καθρέφτισμα του δικού σου ειδώλου σε βλέμματα. Ρηχές θάλασσες συναισθημάτων, ΙΣΑ να βρέξεις τα πόδια σου και να γκρεμίσεις οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα δεν αφόρα τον εαυτό σου. Ναρκισσιστικές διαταραχές έχουν όλοι σχεδόν οι διάσημοι που έχω γνωρίσει, που βλέπουν την εικόνα τους σε δημόσια προβολή, που γουστάρουν μόνο τους εαυτούς τους. Και δεν αυτοκτονούν! Ούτε τους παίρνει απ το νου πως η μεγαλοσύνη τους θα πάψει να υπάρχει και ταυτόχρονος δεν θα σταματήσει και η γη να γυρίζει, σύννεφα της αποκάλυψης θα σκεπάσουν τον ήλιο και οι Μάγιας θα επιβεβαιωθούν, πως ναι, το τέλος του κόσμου έφτασε το 2012.

Παρακολουθούμε το δικαστικό δράμα να εξελίσσεται λοιπόν, στο ίδιο έργο πάντα θεατές και χωρίς καμία διάθεση να χειροκροτήσουμε. Μόνο να δούμε πως τελειώνει και πως θα πέσουν οι τίτλοι...