Ο «ρατσισμός» της Παπαχρήστου!

Ο «ρατσισμός» της Παπαχρήστου!

Η Βούλα Παπαχρήστου είναι αθλήτρια στο τριπλούν και μέλος της πολυπληθέστερης όλων αντιπροσωπείας μας στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Ως άνθρωπος αυτής της νέας παράξενης εποχής έκανε ένα τουίτ: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου, θα τρώνε σπιτικό φαγητό».

Έτοιμοι όλοι, να φάμε τις σάρκες της, να αναλύσουμε, να ορίσουμε το πολιτικώς ορθόν. «Ρατσιστικό» το σχόλιο, ρατσίστρια και η ίδια. Κλεισμένη στο ολυμπιακό χωριό της γηραιάς Αλβιόνος, η αθλήτρια μαθαίνει τα νέα. "Δεν είχα καμμιά πρόθεση να μειώσω κανέναν, σέβομαι όλους τους ανθρώπους και όλες τις φυλές. Δεν έχω καμμιά σχέση με την πολιτική. Εγώ ασχολούμαι μόνο με τους αγώνες. Το είδα κάπου αναρτημένο αυτό το σχόλιο και το ανέβασα κι εγώ".

ΟΚ! Τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να προσέχουν τι λένε όχι μόνο στις συνεντεύξεις τους αλλά και στα σοσιαλ μιντια που δείχνουν να επηρεάζουν την δημοσιότητα με κοινωνικό βάθος ανυπολόγιστα μη χειραγωγήσαμε. Όμως ρε παιδιά, μήπως είσαστε υπερβολικούληδες; Τα αστεία, τα ανέκδοτα, το χιούμορ έχει να κάνει με την αποδόμηση και τον υπερτονισμό ενός φαινόμενου, ενός ελαττώματος, μιας διαφορετικότητας. Αστεία για Πόντιους, για ξανθιές, για γκέι, για τις γυναίκες. Γελάμε όλοι, ανήκοντας σ αυτούς τα κομμάτια πληθυσμών. Τώρα θίγαμε από ένα ανώδυνο κρύο αστειάκι απ'αυτά που κυκλοφορούν στο τουίτερ και στο φέις μπουκ θέλοντας να δείξουν το πνεύμα αυτών που τα γράφουν;

Κατηγορία για άστοχο χιούμορ δεν υπάρχει και ίσως αυτή να αφορούσε μόνο την αθλήτρια, αλλά σίγουρα είναι πολύ υπερβολική η κατηγορία για ρατσισμό επειδή έχει κουνούπια η Ελλάδα, έχουν τον ιό του Δυτικού Νείλου και έχει και αφρικανούς. Πόσο αυστηροί πια; Πόσο Ροβεσπιέροι με στημένες γκιλοτίνες; Πόσο αγέλαστοι πρέπει να δείχνουμε για να μαστε «πολιτικώς ορθοί» σε εντελώς ανορθόδοξες πολιτικά εποχές;

Διαβάστε επίσης: Oλυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012: Το ρατσιστικό σχόλιο της πρωταθλήτριας στίβου Βούλας Παπαχρήστου(updates)