Οι πονοκέφαλοι της κ. Βίκυς Σταμάτη

Οι πονοκέφαλοι της κ. Βίκυς Σταμάτη

Στη τηλεόραση το άκουσα, άρα τηλεοπτικό πιάνεται! Η κ. Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος Τσοχατζόπουλου, απ'την τιμημένη ελληνική επαρχία, πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ, μετά σύζυγος παντοδύναμου Άνδρος που παραλόγων θα γινόταν και ο πρωθυπουργός της χωράς και νυν κρατουμένη στις φύλακες Κορυδαλλού, έχει και αλλά προβλήματα, εκτός απ τα προφανή του εγκλεισμού της. Ο δικηγόρος της ζήτησε να την δει ψυχίατρος, γιατί πάσχει από λιποθυμικό σύνδρομο, πονοκεφάλους και ατονία!

Κυρία Σταμάτη μου, περδίκι σας βρίσκω και μη το συζητάτε! Ξέρετε μετά από καμία 10αρια ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τι πονοκέφαλο έχω και όλες μου οι φίλες και συνάδελφοι μου; Να βαράμε τα κεφάλια μας απ τις ημικρανίες στο τοίχο και να ανακουφιζόμαστε! Να καταπίνονται τα μεσουλίντ ως κουφέτα! Άσε τα λιποθυμικά επεισόδια! Να'σαι στην Αθήνα φυσικά χωρίς αυτοκίνητο γιατί που να καις και βενζίνη, στους 42 βαθμούς υπό σκιάν και όχι να λιποθυμάς αλλά σε κόμα να πέφτεις!

Από ατονία δε, μη το συζητείς! Μόνο για ενέργεια, όρεξη και ζωή και ευλυγισία δε φημιζόμαστε! Σε μια καρέκλα απιθωμένες κοιτάμε με το βλέμμα του ροφού στην στεριά τα γύψινα, σε ένα ιδιότυπο νεκρικό ζεν μπας και ξεχάσουμε εφορίες, τράπεζες, χαράτσια, ενοίκια, ΔΕΗ, νερό, κινητό, σταθερό, τέλη κυκλοφορίας, κάρτες καυσαερίων, ασφάλειες. Και από την ατονία, περνάμε στην πλήρη κατατονία αστραπιαία σχεδόν!

Να μας δει και μας ψυχίατρος που έχουμε χειρότερα συμπτώματα; Εδικά αν υπολογίσεις κρίσεις πανικού, μόνιμες αϋπνίες, βουλιμία, βαρεία θλίψη, φτώχεια καταραμένη, ακροφοβία, υψοφοβία, σκιοφοβία, κρίσεις άγχους, πίεση, δερματικά εξανθήματα, φοβικά επεισόδια!
Ενέχεται πάντα ο κίνδυνος κύρια Σταμάτη μου, να πας στον ψυχίατρο και να σου πει ότι πάσχει ακριβώς απ'τα ιδία συμπτώματα, τα χειρότερα τα δικά μου, εννοώ, διότι και αυτός στην Ελλάδα ζει και του χρεωστάνε τα ταμεία, πληρώνει φόρους, ενοίκια, ασφάλιση και έχει περάσει τα νιάτα του σε απλήρωτες εφημερίες στα νοσοκομεία να σώζει ζωές.

Δεν είχε και αυτός την πολυτέλεια να ανακαλύψει τους πονοκέφαλους μετά τα 40! Του την είχαν στημένη από πριν...