Το δίκιο της πανελατζούς...

Το δίκιο της πανελατζούς...

Η κατηγοριοποίηση διευκολύνει! Το καθρέφτισμα, η προβολή της δικής μας ιδεολογίας, νοοτροπίας, κονσέρβας – αντίληψης βολεύει για την ακούραστη και ανύπαρκτη εγκεφαλική μας λειτουργία! Πετάμε μια ταμπέλα στα πράγματα και όποιον πάρει ο χάρος. Εξαιρετική η φράση του Σταμάτη Κραουνάκη πως «στην Ελλάδα κανείς δε ψήφισε ΠΑΣΟΚ και δεν ξεφύλλισε λάιφ στάιλ περιοδικά». Διαβάζω «κριτικές» κατά καιρούς για τα κειμενάκια μου, που επιστρατεύουν άποψη για την άποψη λες και είμαστε ο Τρότσκι με τον Λένιν και διαφωνούμε για τις στρατηγικές πάλης του εργατικού κινήματος.

Διαβάζω απόψεις στα σόσιαλ μιντια, που κάποτε είναι διασκεδαστικές και κάποτε θυμίζουν λεμφατικούς Ιεροεξεταστές, σε ένα χαρμάνι μισογυνισμού, ανοησίας, φανατισμού, κλισέ. Το ΝΙΤΡΟ πάντα! Κατηγόρια ότι δούλεψα εγώ ή άλλοι εκεί! Θα'ταν φυσικά καλύτερα να δουλεύαμε σε μια πολιτική εφημερίδα και να γράφουμε σοβαροφανώς ότι επέβαλλαν οι φιλίες μας, οι διαπλοκές μας, οι υψηλές μας γνωριμίες, αποπροσανατολίζοντας έναν λαό σε θέματα που αφορούν στην ίδια του την επιβίωση.

Το ΝΙΤΡΟ μου λένε, διέφθειρε την ελληνική νεολαία και αποκοίμισε τον κόσμο διότι έδειχνε οπίσθια και μπούστα καλλίγραμμων καλλονών! Προφανώς αυτοί που τα λένε είχαν μάτια μόνο για αυτά διότι κι αλλά θέματα υπήρχαν να διαβάσει κανείς. Επίσης πόσο κακό κάνει ένα γυμνό κ@@ακι; Πόσο σ'απειλεί και σε διαφθείρει αν δεν κρύβεσαι πίσω απ'τον νεοπουρατανισμό σου, τον υποκριτικό μικροαστισμό σου και την νεοαφγανιστική σου ανάγκη αν βάλεις σ όλες τις γυναίκες μπούργκα;

Και μετά; Μετά η άλλη τσίχλα! «Ήσουν πανελίστρια της Τσιμτσιλή». Τη Σκορδά δεν την μετράνε πια, ίσως γιατί έχει αποστειρωθεί απ'τα πανελ και τα μεσημέρια μέσα στους κλίβανους του αγιασμένου Μέγκα! Φαντάζομαι πόσο φανατικοί τηλεθεατές των μεσημεριανών είναι όσοι τα επιστρατεύουν σε μια κουβέντα ας πούμε για το «Μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου! «Μη μιλάς εσύ! Ήσουν συντάκτρια του ΝΙΤΡΟ και πανελίστρια της Τσιμτσιλή». Τι μας λες μεσιέ; Και ποιος θα μιλάει; Εσύ; Σε μονόλογο; Διαφωνώντας και συμφωνώντας με τον εαυτό σου; Για βγάλτα να δούμε ποιος θα μιλεί και ποιος θα τα φυλάει λοιπόν.

Και για να τελειώνουμε μ αυτούς τους φαρισαϊσμούς και το θράσος, τις αναίτιες επιθετικότητες και τις κονσέρβες – αντιλήψεις: γουστάρω και ΝΙΤΡΟ και πάνελ και Τσιμτσιλή. Και δεν φιμώθηκα ποτέ και δε μου επέβαλλαν τι να γράψω και πως. Άμα γουστάρατε διαβάστε με, αν όχι βάλετε μεσο να πιάσω θεσούλα στην Ουάσιγκτον Ποστ που είναι του γούστου σας...