Η γκάφα της Melissa Leo

Η γκάφα της Melissa Leo

Η ηθοποιός, πάνω στον ενθουσιασμό της για το Oscar Β'  Γυναικείου Ρόλου που κέρδισε, είπε την λέξη από «f» που όλη η Ακαδημία τρέμει -και δεν εννοούμε «fighetr», την ταινία για την οποία κέρδισε το βραβείο. 

Αν αναρωτιέστε γιατί σε όλα τα links που διαρρέουν στο ίντερνετ για τις τελετές απονομής βραβείων αλλά και η ίδια επίσημη αναμετάδοση από το κανάλι, έχουν πάντα μια μικρή χρονική καθυστέρηση, ο λόγος είναι απλός. Για να αποφεύγονται γκάφες σαν αυτή που έκανε η Melissa Leo στην χτεσινοβραδινή τελετή των Oscars.

Η ηθοποιός κέρδισε το Oscar Β' Γυναικείου ρόλου, το πρώτο Oscar της καριέρας της, και φυσικά η συγκίνηση ήταν έντονη, όπως και η αμηχανία της. Όταν λοιπόν ανέβηκε να παραλάβει το αγαλματίδιο, αφού ευχαρίστησε οικογένεια, φίλους, Θεό κλπ, έχασε πάλι τα λόγια της και μέσα στη σύγχισή της είπε: «Ναι, έχω μείνει λίγο άφωνη... Όταν έβλεπα την Kate (Winslet) στην ίδια θέση πριν δύο χρόνια, φαινόταν τόσο γαμ...ένα εύκολο!»

Και αυτό ήταν. Η παραγωγή έπεσε με τα μούτρα την ίδια στιγμή στην κονσόλα ώστε να προλάβει να σώσει ότι ήταν δυνατόν και, χάρη στη χρονοκαθυστέρηση της μετάδοσης, ο υπόλοιπος κόσμος εκτός του Kodak Theater άκουσε ένα «μπιπ» αντί της «κακιάς» λέξης που ξεστόμισε η Leo.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι πάντως γέλασαν με την καρδιά τους, όπως κι εμείς άλλωστε, γιατί, όπως και να το κάνουμε αγαπητή Ακαδημία, ανθρώπινες στιγμές είναι αυτές, δεν τις ελέγχεις όσο καλός ηθοποιός κι αν είσαι.