Ο παραγωγός του «The King’s Speech» παρέδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας στα Oscars

Ο παραγωγός του «The King’s Speech» παρέδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας στα Oscars

Πως μπορείς με μια φαινομενικά απλή και κυρίως ειλικρινή φράση να κερδίσεις τον σεβασμό και τη συμπάθεια του κόσμου.

Η χτεσινή βραδιά των Oscars μπορεί να μας κούρασε σε σημείο αυτοκτονίας, αφού ούτε οι παρουσιαστές ούτε οι ευχαριστήριοι λόγοι των βραβευθέντων, στην πλειοψηφία τους, κατάφεραν να μας κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον, παρ' όλα αυτά όμως υπήρξαν μερικές στιγμές που μας κέρδισαν.

Μία από αυτές ήταν την στιγμή της βράβευσης του «The King's Speech» με το Oscar καλύτερης ταινίας, όπου όλη η ομάδα του φιλμ ανέβηκε στην σκηνή για να παραλάβει το αγαλματίδιο. Ο πρώτος που πήρε το μικρόφωνο για να πει τις ευχαριστίες του, ήταν ο παραγωγός της ταινίας Iain Canning (στη μέση της φωτογραφίας), ο οποίος αφού ευχαρίστησε οικογένεια και συνεργάτες, στο τέλος με πολύ γλυκό, διακριτικό και συναισθηματικό τρόπο πρόσθεσε πως θέλει να ευχαριστήσει τον σύντροφό του («my boyfriend») Ben.

Αφενός είναι εξαιρετικά ανακουφιστικό να βλέπεις ανθρώπους να μην ντρέπονται για την φύση τους και να την δηλώνουν ανοιχτά και με όμορφο τρόπο, κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο άλλωστε, αφετέρου μας έβαλε σε σκέψεις σχετικά με το τι θα γινόταν αν την ίδια ακριβώς δήλωση, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, την έκανε κάποιος Έλληνας σε αντίστοιχη, τηρουμένων των αναλογιών, εκδήλωση. Νομίζουμε πως όλοι μπορείτε να φανταστείτε το τι θα ακολουθούσε.

Και ενώ η δήλωση αυτή του Canning μας έκανε να νιώσουμε τόσο καλά, την ίδια ακριβώς στιγμή απελπιστήκαμε με τις αδιανόητα οπισθοδρομικές απόψεις που κυριαρχούν ακόμα στην μικρή μας χώρα.