Queen.gr αποκλειστικό: βρεθήκαμε στα Hamptons, τριγυρίσαμε στη Νέα Υόρκη και σας τα λέμε όλα

Queen.gr αποκλειστικό: βρεθήκαμε στα Hamptons, τριγυρίσαμε στη Νέα Υόρκη και σας τα λέμε όλα

Όλα όσα πρέπει να κάνετε όταν επισκεφτείτε το Μεγάλο Μήλο.

IMG_6705
IMG_6771_copy
IMG_6763
IMG_6670
IMG_6686
IMG_6676
IMG_6871
IMG_6881
IMG_6795
IMG_6890_copy
IMG_6753

Κάθε επίσκεψη στην Αμερική χρήζει τον ταξιδιώτη στο ρόλο ενός νέου Χριστόφορου Κολόμβου (δεν την ανακάλυψε αυτός αλλά εμείς αυτά μαθαίναμε στο σχολείο) που ανακαλύπτει ένα Νέο Κόσμο, μία πολύχρωμη ζούγκλα με κάθε λογής αγρίμια, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια και γιρλάντες για κάθε γούστο. Από το παραθεριστικό θέρετρο των Hamptons του Long Island μέχρι το γκρίζο Queens και την κοσμική Νέα Υόρκη, η Αμερική έχει πάντα την έκπληξη για τη στιγμή που έχεις αρχίσει να βαριέσαι, την υπέρβαση για τις μέρες που νιώθεις κανονικός και την ιδιότητα να μας τα δείχνει όλα σε ένα μεγεθυντικό φακό, από τον καφέ Latte που σερβίρεται σχεδόν σε μπωλ δημητριακών, μέχρι τα συναισθήματα της χαράς, της απομόνωσης, της μοναξιάς και της διαφοράς οκτώ ατελείωτων ωρών μέχρι την πλησιέστερη αγκαλιά στην άλλη μεριά του πλανήτη.

Εμείς εδώ στο Queen.gr, ταξιδέψαμε στη χώρα των μεγάλων ευκαιριών, τριγυρίσαμε στα παραθαλάσσια Hamptons και περπατήσαμε το Μεγάλο Μήλο, μαθαίνοντας τα μυστικά από τους ντόπιους που λατρέψαμε. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Hamptons είναι ένα γκρουπ από μικρά χωριουδάκια που χωρίζονται χονδρικά σε Southampton και East Hampton. Εκεί περνούν οι αμερικάνοι τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ τα σπίτια των star όπως η Madonna, ο Richard Gere και η Uma Therman, χρήζουν τον εν λόγω κομμάτι του Long Island μία αντίστοιχη Μύκονο σε πιο παραδοσιακή μορφή.

Εάν θέλετε να ψωνίσετε από κάποιο μεγάλο οίκο, δε θα δυσκολευτείτε καθόλου να βρείτε ένα Ralph Lauren κατάστημα στο δρόμο σας, τη μπουτίκ του Jil Sander ή το χαρακτηριστικό μαγαζί της Tory Burch, όλα χτισμένα σε μικρά σπιτάκια όπως στα παραμύθια.





Εάν πάλι θέλετε να επενδύσετε σε κάτι επώνυμο, αλλά στην πιο οικονομική τιμή, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε ένα από τα αμέτρητα thrift shops, ή αλλιώς charity καταστήματα με vintage επώνυμα και ανώνυμα ρούχα σε τιμές ευκαιρίας, όπως το Collette στο Southampton.

Τα πιο έξυπνα προσωποποιημένα δώρα θα τα πάρετε από το Filll-r-up στο Southampton που θα σας γράψει από αφιερώσεις μέχρι μονογράμματα σε κάθε λογής αντικείμενο. Οι θήκες για το κινητό και το iPad μας αρέσουν πολύ.

Το Maidstone Hotel είναι το πιο όμορφο μέρος για να απολαύσεις το πρωινό σου στον καταπράσινο κήπο, να διαβάσεις το βιβλίο σου στην ευρύχωρη βιβλιοθήκη και να γευτείς τα πιο απίθανα γλυκίσματα, ενώ το interior του μπουτίκ ξενοδοχείου όχι μόνο δε μαρτυρά την ηλικία του (150 ετών), αλλά θυμίζει σελίδες του περιοδικού Wallpaper.




Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε ένα από τα κτήματα όπου πηγαίνουν οι ντόπιοι και αγοράζουν τα μήλα τους, μαζεύοντάς τα κατευθείαν από το δέντρο, ενώ ο περίφημος μηλίτεης, ή cider θα σας δροσίσει με τον πιο υγιεινό τρόπο (εκεί θα βρείτε και τις χαρακτηριστικές κολοκύθες του Halloween).



Το Hamptons International Film Festival είναι ένας λόγος να δείτε υπέροχες ταινίες και να στρογγυλοκάτσετε στα αναπαυτικά καθίσματα πλάι σε star όπως ο Richard Gere και η Meril Stryp. Το φετινό Last Quartet ήταν ένα από τα πιο καλογραμμένα και συγκινητικά έργα που έχουμε δει εδώ και χρόνια.





Η Νέα Υόρκη από την άλλη είναι το ακριβώς αντίθετο της χαλαρής ζωής στον καλοκαιρινό αυτό προορισμό. Ο καιρός αλλάζει, η πρωινή κουφόβραση διαδέχεται το ψυχρό βραδινό αεράκι και η ταχύτητα της πόλης μεταφέρεται από τον τρόπο που θα την περπατήσεις μέχρι τις γρήγορες κοφτές αναπνοές σε κάθε βήμα σου.

IMG_6921
IMG_6931
IMG_6942

Εδώ όλα κινούνται γύρω από τη μόδα οπότε δε θα δυσκολευτείτε καθόλου να βρείτε αυτό που θέλετε. Περπατήστε τη 5th Avenue και τη Madison στην καρδιά του Manhattan για να ψωνίσετε από το περίφημο Abercrombie & Fitch, να θαυμάσετε το γυάλινο Apple Store και να γουρλώσετε τα μάτια στη θέα των πιο γυαλιστερών διαμαντιών από το Tiffany & Co.



Κατεβείτε προς το Soho και περιπλανηθείτε στη Mercer όπου αν είστε τυχεροί θα μοιραστείτε το μεσημεριανό σας στο Mercer Hotel πλάι σε κάποιον celebrity και θα συνεχίσετε το shopping therapy στους μεγάλους οίκους.

Mercer_Kitchen

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι κι από τους διάσημους οίκους μας επιτρέπεται πλέον μόνο τις βιτρίνες να χαζεύουμε, προχωρήστε στη Nolita και θα βρείτε τις πιο υπέροχες μικρές μπουτίκ. Λεπτεπίλεπτα κοσμήματα, ρούχα νέων σχεδιαστών σε πιο προσιτές τιμές, πεντανόστιμα cupcakes στο Little Cupcake (καλό το Magnolia αλλά τεράστιες οι ουρές) και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Στην Elisabeth Street θα βρείτε το περίφημο Atelier Cologne. Νότες πορτοκαλιού, ζουμερό lime, βασιλικός και σανδαλόξυλο, όλα μαζί μπλέκονται για να δημιουργήσουν τα πιο μεθυστικά αρώματα. Στο τέλος, μία δερμάτινη θήκη με τα αρχικά σας κάνει το νέο σας άρωμα, υπόθεση πολύ προσωπική.

home
photo_9

Το Love Adorned είναι ένα industrial κατάστημα γεμάτο αντικείμενα από όλο τον κόσμο, πολύτιμα κοσμήματα και έργα τέχνης. Οι εγκυκλοπαίδειες Russian Criminal Tattoo μπορεί να μας ταλαιπώρησαν μέχρι να τις μεταφέρουμε, αλλά είναι η καινούργια μας εμμονή.

Το PDT, ή αλλιώς Please don’t tell, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μυστικά μπαρ της Νέας Υόρκης. Κατεβείτε τα σκαλιά του εστιατορίου Crif Dogs στο St. Marks Place, βρείτε τον παλιό τηλεφωνικό θάλαμο και σηκώστε το ακουστικό. Πατήστε μόνο μία φορά το κουμπί και ο υπάλληλος θα σας κατευθύνει ανάλογα. Κανείς δε σας εγγυάται την είσοδο.

123-500x338

Η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, ο χαρτοπαίκτης που κρύβει πάντα έναν άσο στο μανίκι και ο τσαρλατάνος που μας κουνάει πολύχρωμα καθρεφτάκια. Εμείς σαν άλλοι Ινδιάνοι θα τρελαινόμαστε στη θέα τους και θα αναζητούμε να ζήσουμε κάθε νέα εμπειρία με την αγνότητα και τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς.

Καλά μας ταξίδια!


Διαβάστε επίσης:

Queen.gr αποκλειστικό: τρέξαμε στο Spetses Mini Marathon και σας βγάλαμε ασπροπρόσωπους

Queen.gr: ταξιδέψαμε μέχρι το Paris Fashion Week και σας φωτογραφίσαμε τις βιτρίνες όλων των μεγάλων οίκων