Queen.gr αποκλειστικό: τρέξαμε στο Spetses Mini Marathon και σας βγάλαμε ασπροπρόσωπους

Queen.gr αποκλειστικό: τρέξαμε στο Spetses Mini Marathon και σας βγάλαμε ασπροπρόσωπους

Μάθετε τι χάσατε όσοι δεν πήρατε μέρος στο Spetses Mini Marathon.

Πού πηγαίνει κανείς έχοντας τζετ λαγκ από ένα οκτάωρο αεροπορικό ταξίδι, πονοκέφαλο, ραγισμένο πόδι και πολύ λαχτάρα να δει τα αγαπημένα του πρόσωπά; Δεν ξέρουμε για εσάς, πάντως εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε τη διαφορά, αφήσαμε πίσω τις ασήκωτες βαλίτσες μας, φορέσαμε τα αθλητικά μας και αντιγράφοντας τη διαφήμιση του Cutty Sark κάναμε «follow your heart» με προορισμό το πανέμορφο νησί των Σπετσών.

Τώρα θα μας πείτε τι πήγαμε να κάνουμε Οκτώβρη μήνα σε νησί. Διαβάστε λοιπόν προσεκτικά για να μάθετε. Το Spetses Mini Marathon πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στις 16 Οκτωβρίου 2011, με παραπάνω από 700 δρομείς, 100 εθελοντές και πολύ όρεξη από την οργάνωση των αγώνων, με μπροστάρη το ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel και όλο το νησί των Σπετσών αρωγό σε αυτό το πειραματικό εγχείρημα. Ένα χρόνο μετά, οι εμπνευστές του μας κλείνουν πονηρά το μάτι και μας προσκαλούν με τον αέρα της επιτυχίας να επισκεφτούμε τις Σπέτσες και για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο να επιδοθούμε σε κάθε λογής αθλοπαιδιά. Βέβαια, αυτή τη φορά τα νούμερα είναι ακόμα μεγαλύτερα. Περισσότεροι από 350 κολυμβητές, 300 παιδιά, 850 και πλέον δρομείς στον αγώνα των 5 χλμ. και 476 στον αγώνα των 26 χλμ. δε δίστασαν να συναγωνιστούν διαδίδοντας το μήνυμα του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας.

Εμείς μπορεί να μη μπορέσαμε να τρέξουμε (το ράγισμα στο μετατάρσιο δεν είναι παίξε γέλασε αποφάνθηκε ο γιατρός), όμως βρεθήκαμε στο περιβόητο νησί και κάναμε όλα τα υπόλοιπα με ιδιαίτερη επιτυχία. Έτσι, από το πρωί του Σαββάτου βοηθήσαμε ως εθελόντρια οργανωτική επιτροπή με τη Μυρτώ και τη Λένα στις εγγραφές των αθλητών, ενισχύσαμε τη Μαρίδα (είναι καΐκι, όχι άνθρωπος) να μοιράσει ισοτονικά ποτά και νερά στους αθλητές, υποστηρίξαμε ψυχολογικά όσους πήγαν να λυγίσουν, φωτογραφίσαμε τους φίλους μας που βούτηξαν στα παγωμένα νερά και κολύμπησαν από την Κόστα μέχρι τις Σπέτσες, διασχίσαμε ένα μέρος του ημιμαραθώνιου με το ποδήλατο παρέα με τον πιο γοητευτικό αθλητή του διαγωνισμού (ναι είχαμε και τα τυχερά μας), απολαύσαμε Σπετσιώτικα εδέσματα, γευτήκαμε την πιο νόστιμη σπιτική λεμονάδα, καμαρώσαμε το Poseidonion Grand Hotel (γιατί εκτός από ξενοδοχείο, είναι στολίδι και μας κάνει περήφανους από το 1914), κάναμε dog sitting στη Λουίζα παρέα με το Μίνο, ευχαριστηθήκαμε τη φιλοξενία του Στάθη και πάνω από όλα περάσαμε υπέροχα.

Τι μας έμεινε από αυτό το Σαββατοκύριακο; Το φυσικό κάλλος του νησιού, η καλοσύνη των ντόπιων, η άρτια οργάνωση, τα χαμόγελα των εθελοντών, το ευχαριστώ των αθλητών, η ευγενής άμιλλα κόντρα στον κακό ανταγωνισμό, οι μαμάδες δρομείς με τα παιδικά καροτσάκια, τα καΐκια του Παραδοσιακού Συλλόγου Καραβομαραγκών Σπετσών, η αγωνία για τους δικούς μας ανθρώπους, η συγκίνηση για το επίτευγμα του να ξεπερνάς τον εαυτό σου, τα μακαρόνια Melissa, το καυτό σορτσάκι της Μυρτώς, το ματωμένο μπλουζάκι του Ίωνα, ο Στάθης που έτρεξε με το σκύλο του το Βούκη, ο ηλικιωμένος κύριος που τερμάτισε τον ημιμαραθώνιο, το μπικίνι της Κάρολιν, οι φωτογράφοι του Newschool.Athens και η αξιοπρέπεια της οικογένειας Βορδώνη που αρκέστηκε στο ρόλο του αφανή συντελεστή της πιο όμορφης ανάμνησής μας από το νησί των Σπετσών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μία υπόσχεση πως του χρόνου θα είμαστε εκεί!

Αφιερωμένο στον Κ.Τ


Διαβάστε επίσης:

Κυκλοφορήσαμε για μια εβδομάδα με το ποδήλατο και σας λέμε τις εντυπώσεις μας
Γυμναστήκαμε με τον personal trainer των star Λίνο Χαραλάμπους και κολλήσαμε