Τότε και τώρα: Η μετάλλαξη των πιο sexy κοριτσιών της pop

Τότε και τώρα: Η μετάλλαξη των πιο sexy κοριτσιών της pop

Με αφορμή το reunion των Girls Aloud και το comeback single τους που κυκλοφορεί επίσημα σήμερα το μεσημέρι κάνουμε μια αναδρομή στην εμφάνιση και το στυλ των πέντε super famous κοριτσιών των 00s.

Η αδυναμία μου στα girl groups είναι γνωστή (ίσως θυμάστε την κατάθεση ψυχής για τις Spice Girls που λάτρεψα στα 90s). Όταν λοιπόν διαλύθηκε το αγαπημένο μου συγκρότημα και καθώς είχε μείνει ορφανός ο θρόνος των girl band στην pop μουσική, ένα αγγλικό reality με όνομα Popstars: The Rivals (το αντίστοιχο ελληνικό έβγαλε τις Hi5 για να καταλάβετε) αποφάσισε να φτιάξει ένα νέο γυναικείο group με πέντε ταλαντούχα κορίτσια που μέχρι τότε δεν τις ήξερε ούτε η μαμά τους. Ανάμεσα σε όλες τις υποψήφιες, η Nadine, η Nicola, η Cheryl, η Kimberley και η Sarah ξεχώρισαν και έγιναν οι Girls Aloud, ένα από τα πρώτα και πιο πετυχημένα μουσικά act που βγήκε ποτέ από reality παιχνίδι όπως μας πιστοποίησε και το βιβλίο Guiness μερικά χρόνια πριν με νούμερα και πωλήσεις (τότε δεν υπήρχαν οι One Direction που δυστυχώς αριθμητικά έχουν καταφέρει περισσότερα, αλλά στην καρδιά του φανατικού ποπά είναι πάντα ασήμαντοι).

Το σωτήριο έτος 2002 τα πέντε νεαρά κορίτσια τραγούδησαν το "Sound of the underground" που έμελλε να γράψει τη δική του ιστορία στην pop μουσική της δεκαετίας που ερχόταν και έτσι ξεκίνησαν το μύθο τους. Και οι πέντε κορασίδες τα πρώτα χρόνια έμοιαζαν με Βρετανίδες τουρίστριες στο Φαληράκι της Ρόδου (trash κανονικά τύπου) με τις στυλιστικές επιλογές τους να περιλαμβάνουν μυτερές μπότες, denim καμπάνες και top που θα προτιμούσαν κοπέλες με αμφισβητήσιμη ηθική. Σύντομα όμως τα δόντια της Cheryl φτιάχτηκαν, τα κιλάκια της Nadine χάθηκαν, τα casual ρούχα της Nicola έγιναν haute couture δημιουργίες, τα ατημέλητα μαλλιά της Sarah έκαναν το pixie αλά Twiggy νέα μόδα, αλλά η Kimberley παρέμεινε το ίδιο λαϊκή και αδιάφορη όπως τα πρώτα χρόνια. Οι Girls Aloud δημιουργήθηκαν μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών, μεγάλωσαν κάτω από το βλέμμα των θαυμαστών τους και έτσι η μετάλλαξη τους από σέξι "ασχημόπαπα" σε συναρπαστικές και σαγηνευτικές pop star ήταν για όλους μια φυσική εξέλιξη. Πέντε πλατινένια (τουλάχιστον) album, βραβεία και single που θα στοιχειώνουν για πάντα τους φανατικούς της pop είναι η παρακαταθήκη που άφησαν στους φανατικούς θαυμαστές τους, οι οποίοι στον ύπνο τους παραμιλάνε τραγουδώντας τους στίχους του "Something Kinda Oooοh", του "Jump", του "Call the Shots", του "Love machine" και του "Untouchable". Και όπως κάθε girl group που σέβεται τον εαυτό του όταν τα χρόνια πέρασαν η μπάντα βάρεσε διάλυση και κάθε κορίτσι τράβηξε το δικό του δρόμο. Ενημερωτικά να πούμε πως η Cheryl Cole κατάφερε πιο πολλά από όλες ως solo act, αλλά προσωπικά εγώ ήμουν πάντα φαν της Nicola και ως μέλος των Girls Aloud, αλλά και ως solo performer.

Επειδή, όμως, τα εκατομμύρια των ανθρώπων που τις αγάπησαν και έκαναν τη Cheryl Cole μία παγκόσμια mega star και επέτρεψαν στη Nicola Roberts να εξελιχθεί από ένα γλυκό, ginger κοριτσάκι σε μία snob φασιοναρία, ήθελε τις Girls Aloud ξανά μαζί για ένα κανονικό αντίο, τα κορίτσια το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν για να τους αποζημιώσουν ήταν να κυκλοφορήσουν ένα (δεύτερο) best of album τους με όλα τα hits τους και να βγουν στο δρόμο για ένα τελικό reunion tour ώστε να γιορτάσουν τα 10 χρόνια από την δημιουργία της μπάντας. Η ευχή όλων πραγματοποιήθηκε καθώς σήμερα στις 12 ακριβώς (ώρα Ελλάδας) το νέο τους clip για το single "Something New" κυκλοφορεί επίσημα και οι Girls Aloud θα ανακοινώσουν όσα φαντασιώνονται οι φαν εδώ και μέρες. Μείνετε συντονισμένοι στο site τους και δείτε στην gallery την εξέλιξη των Girls Aloud στο πέρασμα του χρόνου. Γιατί ένα τραγούδι δυναμίτης δεν ξεχνιέται ποτέ όσο και να το βαρεθούμε και κανένα γυναίκειο συγκρότημα δεν τα κατάφερε στον τομέα αυτό τόσο περίφημα όσες τα κορίτσια αυτά.

Διαβάστε περισσότερα:
Τι άλλο κρυφό ταλέντο μας κρύβεις Kate Middleton;
Η άγνωστη μέχρι σήμερα εξομολόγηση της Victoria Beckham για τα κιλά της και τη ζωή της με τον David