H Angelina Jolie μιλάει για την 14χρονη από το Πακιστάν που οι Ταλιμπάν πυροβόλησαν στο κεφάλι

H Angelina Jolie μιλάει για την 14χρονη από το Πακιστάν που οι Ταλιμπάν πυροβόλησαν στο κεφάλι

«Η μόρφωση είναι δύναμη»

Η Angelina Jolie συμμετέχει σε μία παγκόσμια καμπάνια που σκοπό έχει την στήριξη της Πακιστανής 14χρονης ακτιβίστριας, Malala Yousufzai, η οποία, την περασμένη εβδομάδα, πυροβολήθηκε από τους Ταλιμπάν αφού εξέφρασε την άποψη ότι οι γυναίκες έχουν δικαίωμα στη μόρφωση.

Η Yousufzai, η οποία επέζησε και βρίσκεται στο νοσοκομείο, έχει συγκεντρώσει την στήριξη πολλών, διεθνών προσωπικοτήτων, οι οποίοι πιάζουν τους Ταλιμπάν να παραχωρήσουν περισσότερα δικαιώματα στους κατοίκους του Πακιστάν. Μεταξύ των προσωπικοτήτων είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός Gordon Brown αλλά και η Madonna. H Jolie εξέφρασε την στήριξή της γράφοντας ένα κείμενο στη Daily Beast την περασμένη Τρίτη.

«Όσο ακόμα εγώ προσπαθώ να καταλάβω, τα παιδιά μου με ρωτάνε "Γιατί αυτοί οι άνθρωποι πίστεψαν ότι έπρεπε να σκοτώσουν την Malala;". Τους απαντάω "Γιατί η μόρφωση είναι δύναμη"», έγραψε η σταρ. Η Jolie έχει, στο παρελθόν, αποδείξει έμπρακτα την στήριξή της στα παιδιά των αναπτυσσόμενων χωρών, ως πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ. Και στην προσωπική της ζωή, όμως, η Jolie έχει αποδείξει την ουμανιστική ματιά της αφού τρία από τα έξι παιδιά της, είναι υιοθετημένα από την Καμπότζη, την Αιθιοπία και το Βιετνάμ.

Διαβάστε ακόμα:
Angelina Jolie: οι φήμες ότι πάσχει από Ηπατίτιδα C όλο και πληθαίνουν
Madonna: διαμαρτύρεται για τον πυροβολισμό μίας 14χρονης κάνοντας στριπτίζ
Δεν έχουν hobby στο Hollywood: Οι πιο διάσημοι πολύτεκνοι!